UMV Coating Systems

Hos UMV Coating Systems i Säffle finns en av världens mest avancerade maskiner för utveckling av fossilfria barriärer i livsmedelsförpackningar.

UMV Coating Systems är ett världsledande företag inom utveckling och leverans av ytbehandlingsteknik till industrier inom bestruket papper och bestruken kartong. Deras pilotanläggning i Säffle med tillhörande personal kan hjälpa dig att utveckla framtidens fossilfria förpackningar.

Många livsmedelsförpackningar har barriärer, en skyddande yta som ofta är gjorda av plast eller aluminium. Att ersätta dessa med miljövänligare alternativ är en viktig framtidsfråga. Dels för att minska koldioxidutsläppen, dels för att göra förpackningar nedbrytbara och enklare att återvinna. Med UMV:s pilotmaskin kan företag och andra utföra tester för att utveckla nya, hållbarare alternativ.

UMV:s unika testmiljö har funnits sedan 1980-talet och används av kunder från hela världen. Personalen är experter på förpackningar och barriärer och guidar branschen i vilka lösningar som finns och passar slutprodukten bäst.

UMV Coating Systems pilotanläggning är en del av FFLAM – Paper Province testbädd för utveckling av fossilfria laminat.

Web: umv.com
Telefon: +46 522 982 80
E-post: info@umv.com