Alla tjänar på ett hållbart samhälle

Våra medlemsföretag skiljer sig åt, men har en gemensam nämnare. Alla bidrar till klustrets utveckling och en hållbar, skogsbaserad bioekonomi. För att världen kräver en omställning. Men också för att det lönar sig att samverka.

Tillsammans håller vi oss uppdaterade om vad som händer i branschen, utvecklar varandras kompetens och hittar nya möjligheter. Hos oss kan du också få hjälp med att utveckla din verksamhet, söka finansiering, öka din synlighet och knyta värdefulla kontakter. Klicka på de gröna rutorna nedan för att läsa mer om vad ditt medlemskap ställer för förväntningar på dig och vad det låser upp för möjligheter.

Aktuella priser finns längst ner på sidan. Ta del av våra stadgar här och ansök om medlemskap här.

Engagemang

Medlemskap handlar om att både ge och få. Ett medlemskap hos oss innebär en vilja till engagemang och öppenhet. Exempel på hur företag kan bidra:

- Dela kunskap. Företagens spetskunskap är en viktig ingrediens för lyckat klustrande. När andra får ta del av er kunskap och ni av deras blir vi starka på riktigt.
- Medverka i filmer, artiklar och arrangemang som stärker vår gemensamma attraktionskraft.
- Ta emot studiebesök.
- Vara mentor för en kollega eller student.
- Erbjuda exjobb och praktikplatser.
- Delta som gäst eller föreläsare på våra många mötesplatser.
- Bidra i något av våra utvecklingsprojekt.
- Sprida information om klustret och branschens utveckling i dina nätverk.
- Öppna upp för samverkan och innovation, i form av exempelvis kompetens, utrustning och teknik som andra kan ha nytta av.

Omställning

Med hjälp av skogen kan vi skapa ett fossilfritt samhälle. Paper Province medlemsföretag och vårt stora nätverk av akademi, regioner, kommuner, finansiärer och näringslivsaktörer jobbar tillsammans för att göra omställningen möjlig genom öppenhet och samverkan. Det ökar möjligheterna för gröna idéer att bli verklighet då de kan matchas med aktörerna som behövs som draghjälp.

Nätverk och matchmaking

Cirka 130 medlemsföretag från många olika branscher möts hos Paper Province. Vi samarbetar också med kluster, regioner, lärosäten, myndigheter och företag, både inom och utanför Sverige. Som medlemmar kan ni bidra med ert nätverk men också bredda ert, hitta synergier och skapa nya affärer.

Kunskap

Tillsammans med våra medlemmar håller vi koll på omvärlden och trenderna som påverkar branschen. Vi når varandra och omvärlden genom flera olika kanaler för att hela tiden attrahera ny kunskap som hjälper oss att växa. Våra initiativ, utbildningar, event, nischade nätverk och projekt breddar er kunskap och ni breddar vår.

Inflytande

Vi tar skogen in i framtiden och ni får vara med att påverka hur den framtiden ska se ut. Hundratals röster är mycket starkare än en.

Rekrytering

Som medlemmar kan ni publicera lediga tjänster på vår hemsida och nå ut i både branschen och bland studenter. Vi sprider också era lediga tjänster i våra nyhetsbrev och i sociala kanaler. I vår medlemsexklusiva LinkedIn-grupp kan ni flagga för vilka talanger ni söker och hitta matchningar i helt rätt bransch.

Attraktion

Skogen, regionen och aktörerna – vi lyfter dem tillsammans för att locka talangerna. När vi når ut gör ni det också. Vi sprider kunskap om branschens stora möjligheter bland exempelvis studenter, finansiärer, näringsliv, det offentliga och till civilsamhället, även utanför Sveriges gränser.

Utveckling

Ni blir medlemmar i ett sammanhang som har positiv inverkan på ert företags utveckling och lönsamhet. Forskning visar att företag som engagerar sig i klusterverksamhet har högre tillväxt än företag som inte gör det.

Kontakter

Med hjälp av våra projektledare och innovationsrådgivare kan vi förse er med rätt kontakter när det till exempel kommer till innovation och utveckling. Utöver medlemsföretagen har vi många samarbetspartners och övriga kontakter.

Finansiering

Behöver ni hjälp eller stöd med innovations- och utvecklingsarbete så kan ni komma till oss. Vi kan hjälpa er att hitta finansiering, kompetens, utlysningar och bygga konsortier. Med sakkunskap kan vi stödja er i innovationsarbetet.

Egen webbsida

Paper Province webb besöks över 40 000 gånger av 25 000 unika besökare på ett år. Här får ni en egen webbsida där ni kan visa upp er verksamhet och kompetens.

Nyheter

Vi sprider nyheter om våra medlemmar på webben, sociala medier, nyhetsbrev och pressreleaser - nyheterna når ut regionalt, nationellt och internationellt.

Event och mötesplatser

Varje år arrangerar Paper Province olika event. Bland annat branschträffen Papermakers Night, studieresor, inspirerande webbinarier, handlingskraftiga workshops, föreläsningar och mycket mer. Arrangemangen gör vi för och med våra medlemmar.

Marknadsföring på Karlstad Airport

Medlemmar i Paper Province erbjuds en unik marknadsföringsplats på Karlstad Airport till en kostnad av 15 000 per år. Ni får profilering digitalt och på printade skyltar i ankomsthallen, även kallad Paper Provincehallen, där ankommande resenärer tydligt ser era budskap. I paketet ingår:
 • rörligt marknadsföringsmaterial på två stora bildskärmar på den nya installationsväggen bakom bagagebandet.
 • er logga i en gemensam medlemspresentation på en skärm vid sidan av bagagebandet.
 • möjlighet att publicera anpassade välkomsthälsningar till era besökare på informationsskärmarna.
 • fri parkering både i tjänsten och privat direkt framför ankomst- och avgångshallen.
Önskar ni ingå i marknadsföringen vänligen kontakta Annica Åman på annica.aman@paperprovince.com eller 070-250 94 43.

Syns bland framtidens arbetskraft på Karlstads universitet

Paper Province medlemsföretag får 35 procent rabatt på all marknadsföring via Karlstads universitets studentkår. Här finns möjlighet att ha en monter på ytor där många studenter rör sig, göra reklam på tv-skärmar, annonsera i kårens annonsblad eller synas i sociala medier. Bokning & mer information: Information@karlstadstudentkar.se, 070-780 79 91

Billiga boenden

Resor till möten och konferenser är vanliga utgifter för våra medlemsföretag. Därför vill vi bidra till att resekostnaderna inte blir för höga. Som medlem i Paper Province har du 12 procent rabatt på Elite Hotels i hela Sverige. Erbjudandet används genom att uppge "Paper Province" när du bokar övernattning som företag eller privatperson hos Elite.
  Kontakta Camilla Persson på Paper Province för bokningsinformation: 0706 15 54 50, camilla.persson@paperprovince.com.

   

  Vad kostar ett medlemskap?

  Avgiften för medlemskap i Paper Province är 100 kr. Serviceavgift betalas sedan per år och baseras på antalet anställda i företaget. Är du ett startup-bolag kan du ha rätt till medlemsskap utan serviceavgift. Kontakta oss så berättar vi mer.

  Priser

  Antal anställda Serviceavgift*
  1 1 000 kr
  2-3 3 000 kr
  4-10 6 500 kr
  11-25 10 000 kr
  26-50 18 000 kr
  51-100 30 000 kr
  101-400 40 000 kr
  401-600 50 000 kr
  601 eller fler 60 000 kr

  *serviceavgiften är avdragsgill

  Image

  Per Myhrén

  Projektledare och medlemsansvarig

  +46 (0)70 214 08 36

  per.myhren@paperprovince.com