Vad kan bioaskan från sågverk användas till? Kom med en lösning!
Datum: 26/9

Vad kan bioaskan från sågverk användas till? Kom med en lösning!

Hur kan träaska – en biprodukt från biobränslepannor som skapas under uppvärmnings- och torkningsprocessen av trä – omvandlas från avfall till underverk? Det är vad Holmen undrar och nu bjuder in startup-bolag, företag, innovatörer och forskare att svara på.

Den 26 september är det dags att presentera Sveriges andra BioBoosters-tävling – där företag utlyser sina utmaningar i hopp om att finna innovativa och hållbara lösningar. Denna gång är det Holmen, som med hjälp av Bio Fuel Region som utmanar innovatörer i alla former att hjälpa dem med en lösning. De vill nu hitta en hållbar, lönsam och antingen cirkulär eller förnybar möjlighet att förädla sin biprodukt i form av aska.

Den årliga produktionen av träaska i Holmens fabriker är cirka 450 ton. Även om det finns ett obestridligt värde i att återföra en del av detta till våra skogar och marker, tror Holmen att det finns en värld av innovativa möjligheter som väntar på att bli upptäckta.

Din kreativitet och passion är nycklarna

För dem som antar utmaningen och ansluter till innovationstävlingen i form av ett workshopliknande hackathon, erbjuder Holmen en spännande möjlighet.

Framgångsrika Hackathon-deltagare kommer att få en chans till affärssamarbete, vilket öppnar dörrar till gemensamma projekt eller pilotföretag för att förverkliga dina visionära idéer.

Bio Fuel Region inbjuder dig att bli en del av denna unika möjlighet att ta itu med utmaningen. Tillsammans med Holmens experter och företagen i BioBoosters-nätverket kommer du att få möjlighet att utveckla innovativa metoder och lösningar. Är du den som löser utmaningen?

När: Tisdag 26 september

Vart: Digitalt

Läs mer och anmäl dig här.

Fler BioBoosters-utmaningar

Under hösten pågår fler innovationstävlingar:

Moelven Wood, Sverige – Vill hitta en hållbar förpackningslösning som kan ersätta de i fossilbaserad plast som idag används för att skydda och förvara interiörpaneler av trä.  Läs mer och anmäl dig till webbinariet den 25 september för att få veta mer om utmaningen.

Valio, Finland – vill hitta sätt att hantera säsongsvariationer i mjölkproduktionen. De söker konkreta och effektiva sätt att balansera säsongsvariationer som är attraktiva på gårdsnivå. Läs mer och anmäl dig till webbinariet den 22 sep.