Ecopals

Vad har pappersmassa och möbler gemensamt? Det vet Ecopals, ett innovativt företag som har utvecklat ett nytt material som kan ersätta traditionella skivmaterial i många olika produkter.

Ecopals patenterade produkt Greenwood är ett material som består av formpressad pappersmassa, helt naturliga fibrer och inga kemiska tillsatser. Det är lätt, starkt och recirkulerbart, och kan exempelvis användas inom möbel- och byggindustrin.

Materialet kan pressas i olika former och storlekar och kräver betydligt mindre råvara än många andra skivmaterial på marknaden, exempelvis spånskivor. En skiva av Greenwood kan väga upp till 60 procent mindre än en traditionell byggskiva med samma dimensioner.

Greenwood passar för flera tillämpningar. Några exempel är tillverkning av möbler, hyllor, dörrar, väggar och golv. Det kan ersätta olika sorters material, exempelvis plast. Materialet innebär flera positiva effekter såsom minskad åtgång på material, effektivare transporter och möjlighet till cirkulära materialflöden. Greenwood är nämligen helt recirkulerbart, vilket innebär att det kan återanvändas eller komposteras efter användning.

Om du vill veta mer om Greenwood och hur det kan användas för dina behov, kontakta Ecopals idag

Relaterade nyheter