Billerud Gruvöns bruk

Billerud är ett världsledande företag inom pappers- och förpackningsmaterial av premiumkvalitet tillverkade i nyfiber, och har ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde.

Företaget har nio produktionsanläggningar i Sverige, USA och Finland, cirka 6100 anställda i fler än 13 länder och kunder i fler än 100 länder. Billerud har en årlig omsättning på cirka SEK 42,6 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Billerud Gruvöns bruk

Produktionsanläggningen Gruvön är en världsledande tillverkare av papper och kartong. Det är ett helintegrerat bruk där den största delen av massan som används i produktionen tillverkas på plats.

Här tillverkas vätskekartong, en av världens starkaste fluting (New Billerud Flute®), liners, kraftpapper, säckpapper, formbart papper (FibreForm®) och cup stock avsedda för användare med mycket höga krav på effektiva, kreativa och funktionella förpackningslösningar.

Pappersmaskinerna PM4 och PM6 och senaste tillskottet; kartongmaskin KM7 från år 2019 har en produktionskapacitet på totalt 940 000 ton/år.

I Gruvön finns även ett utvecklingscenter med laboratorierna Box Lab och Pack Lab som har expertkunskap inom förpackningsoptimering, där förpackningens alla egenskaper kan undersökas in i minsta detalj. Gruvön har ca 815 anställda och exporterar sina produkter globalt

Relaterade nyheter