Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens Konferensen arrangeras och livesänds från HETCH i Helsingborg.
Datum: 15/9

Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens

Den 15 september 2022 är det dags för A Sustainable Tomorrows nionde upplaga, i digilogt format med hubbar runt om i hela Sverige. En av hubbarna anordnas av Brightplanet och Innovation Park på Innovation Park i Karlstad.

Årets fokusområde är Halvvägs till 2030. Den 15 september 2015 samlades världens ledare i FN-skrapan i New York och klubbade igenom världens största och kanske viktigaste projekt: Att vi till år 2030 ska ha utrotat fattigdom, minskat ojämlikheter och löst klimatkrisen. Nu har vi nått halvlek i denna avgörande match och har fakta och upplevelser som kan mätas. Teorier har mött verkliga förutsättningar som nu ger bättre beslutsunderlag, samtidigt som tiden och resurserna minskat.

Goda exempel från verkligheten

Fokus på höstens A Sustainable Tomorrow-konferens är att svara på de frågor som många brottas med i sitt arbete med Agenda 2030 genom att visa goda exempel från verkligheten.

Hur mäter och samarbetar vi för att komma i mål i tid? Den 15 september ges svar på dessa frågor genom tydliga exempel på genomförande.

Programinnehåll

  • Taxonomin/lagar/direktiv: Dessa lagar berör olika typer av företag i hållbarhetsarbetet.
  • Upphandling/verifiering: Så kvalificerar ni er för upphandling på den nya marknaden och verifierar ert hållbarhetsarbete.
  • Finansiering: Så kvalificerar ni er för investerare, banker och andra finansiärer.
  • Mångfald: Så integrerar ni jämställdhet och mångfald i en organisation.
  • Hållbart ledarskap: Så skapar ni ett transformativt och inkluderande ledarskap.

Som en TV-sändning med interaktivitet

Näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademi är med i både programmet och som deltagare. Konferensens upplägg är som en TV-sändning med interaktivitet. Detta innebär kortare framföranden och tajtare övergångar.

Programmet sänds till cirka 80 hubbar klockan 09.00-13.00 från Helsingborg. Fredrik Reinfeldt avslutar sändningen genom att leverera sin sjunde omvärldsanalys på A Sustainable Tomorrow.

Innehållsansvarig och programledare är Catarina Rolfsdotter-Jansson. Expertrådgivare för årets fokusområde är Eva Vati, vd och grundare av VERIFY Agency of Sweden.

Se filmen från hållbarhets- och framtidskonferensen 2021