Möjligheterna med lignin – möt MicroBioGen och Graanul Biotech
Datum: 4/11

Möjligheterna med lignin – möt MicroBioGen och Graanul Biotech

I det här webinariet tittar vi närmare på forskningen om lignin ur två olika perspektiv. Ta chansen att lyssna på Geoffrey Bell, vd, MicroBioGen och Peep Pitk, forsknings- och utvecklingschef på Graanul Biotech, som kommer att ge dig sina respektive perspektiv på forskningsläget.

Geoff Bell, vd och styrelseordförande, MicroBioGen, kommer att prata om att testa lignin från ett 2G etanol-bioraffinaderi som ett substitut för metankol.

MicroBioGen, som grundades 2001, har haft som huvudsyfte att utveckla en världsledande teknikplattform för att förbättra och utvidga användningsområdena för “världens mest utnyttjade mikroorganism” – jästen; Saccharomyces cerevisiae.

Geoff Bell har en omfattande teknisk och kommersiell bakgrund genom både utbildning och erfarenhet. Han har bland annat varit senioranalytiker på Prudential-Bache Securities, senioranalytiker och chef för Global Mining and Australian Research på BNP Paribas Equities. Geoff var också chef för företagsforskning för Asien-Stillahavsregionen för BNP Paribas Equities. Han var den högst rankade analytikern inom sitt område under mer än ett decennium och vann ett antal branschutmärkelser.

Sedan 2006 har Geoff varit vd och i den rollen drivande för att omvandla företaget från en liten renodlad forskningsgrupp till en enhet som har gått in i den kommersiella fasen av sin utveckling. Företaget är nu lönsamt och har flera licenser och samarbeten med stora västerländska globala företag inom områdena biobränslen, livsmedelstillämpningar för människor och djurfoder.

Peep Pitk, FoU-chef på Graanul Biotech, kommer att ge en översikt över företagets resa mot biomaterial och biokemikalier i stor skala. Den resan startade 2017 i och med det EU-finansierade projektet SWEETWOODS .

Under webinariet kommer en statusuppdatering att göras kring demoanläggningens nuvarande status samt framsteg kring process- och produktkvalitetsförbättringar som gjorts under åren.

Dessutom en snabb översikt över nuvarande provvolymer och industriell beredskap för leverans till Q4 2021.

 

Webinariet är gratis och hålls online.

När: 4 November 14.00 – 15.00

Var: Zoom

Registrera dig här!