Ny utlysning: Möjliggörande teknologier för biobaserade produkter

Nu finns en ny utlysning från Strategiska innovationsprogrammet Bioinnovation. Utlysningen stödjer projekt som avser att skapa förutsättningar för ökad mängd biobaserade produkter på marknaden. 

Det finns många demonstrationer av biobaserade lösningar i labbskala, men tekniska processer för realisering och uppskalning saknas i stor utsträckning. Med utlysningen vill Bioinnovation stötta utveckling av möjliggörande tekniker som kan ta idéer som validerats i labb eller pilotskala vidare mot implementering i produktionsskala. Bioinnovation uppmuntrar svensk-finska samarbetsprojekt men utlysningen är också öppen för rent svenska projekt.

Matchmaking Event 9 maj
Vill du veta mer om utlysningen och hitta projektpartners? Den 9 maj 2019 arrangeras ett Matchmaking Event på World Trade Center i Stockholm för svenska och finska aktörer. Ta möjligheten att ställa frågor om utlysningen, pitcha din idé och knyta värdefulla kontakter. Deltagandet är kostnadsfritt. Läs mer om eventet och anmäl dig här!

Vem riktar sig utlysningen till?
Tillverkare/producenter och teknikleverantörer. Ansökningar prioriteras som visar att projektet är av strategisk betydelse för deltagande företag. Även akademi och forskningsinstitut samt andra aktörer omfattas av erbjudandet.

Viktiga datum
Sista ansökningsdag: 2019-09-17 kl. 14.00 Sverige, 2019-09-17 kl. 15.00 Finland
Matchmaking Event: 2019-05-09

Projektkonsortiet ska bestå av minst tre parter, varav minst två är företag. Maximal projekttid är 2,5 år. För svenska parter är utlysningens volym 25 miljoner kr. Max bidrag per projekt är 6 miljoner kr. För finska parter i svensk-finska samarbetsprojekt är utlysningsvolymen cirka 2,5 miljoner Euro.

Till utlysningen på Vinnova.se

VAD KAN NI SÖKA FÖR?

Projekt som vill utveckla möjliggörande teknologier för att tillverka biobaserade material och kemikalier. Projekten bör bygga på en idé som redan har validerats i laboratorium eller liten pilotskala.

VEM KAN SÖKA?

Tillverkare/producenter och teknikleverantörer av biobaserade material, produkter och tjänster. De förväntas ta en ledande roll i projekten, men även universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra relevanta aktörer omfattas av erbjudandet. Minst tre parter varav två företag.

HUR MYCKET KAN NI SÖKA?

Budgeten för svenska parter är 25 miljoner kronor, och max 6 miljoner kronor per projekt. Budgeten för finska parter i svensk-finska samarbetsprojekt är ungefär 2,5 miljoner euro. För finska parter finns inget förbestämt maxbelopp. Projekten ska samfinansieras av medverkande företag.