Nordic Paper börsnoteras på Nasdaq Stockholm i dag

I dag, den 22 oktober klockan 9, gick startskottet för Nordic Papers introduktion på Nasdaq Stockholm. I nästan ett års tid har bolaget arbetat sig igenom ett antal processer och många steg för att bli börsnoterade. Och när börsklockan ringde så var det första gången som den gjorde det i Värmland.

Anita Sjölander

Nordic Papers historia sträcker sig tillbaka till artonhundratalet, och bolaget har en lång erfarenhet av att förse sina kunder med specialpapper. Arbetet för att bli godkända för börsintroduktion har pågått i ungefär ett år.

– Genom hårt arbete, erfarna och engagerade medarbetare samt genom att kontinuerligt tillämpa smarta och kostnadseffektiva lösningar har vi uppnått ledande positioner inom de nischer vi är verksamma inom. Att förse samhället med hållbara produkter producerade av förnybara resurser, tilltalar både befintliga och potentiella nya kunder. Jag är entusiastisk över utsikterna, säger Anita Sjölander, verkställande direktör på Nordic Paper.

Härlig final i Karlstad

Nordic Paper har en ledande ställning inom tillverkningen av kraftpapper och naturligt greaseproofpapper. Bolaget har fyra produktionsanläggningar i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle och Greåker som tillverkar högkvalitativ massa och papper.

– Det här känns otroligt roligt för hela Nordic Paper som bolag. Det ligger mycket jobb bakom att få det här klartecknet. Det blev en riktigt härlig final för oss att få ringa i börsklockan i dag.

Klockan hade dagen till ära fått resa från Stockholm till Värmlands Museum i Karlstad, för att för första gången i börsens historia ljuda i Värmland. Nasdaq är inte Stockholms börs, utan hela Sveriges börs, så det kändes helt naturligt att lägga upp det så menar Nasdaq som var på plats på museet.

– Det är extra kul att vi får göra detta på hemmaplan. Det är ju härifrån vi tillverkar världsledande och miljövänliga produkter från de lokala, hållbart brukade skogarna, säger Anita Sjölander.

– Ett stort grattis till alla på Nordic Paper! Ni är verkligen en viktig nyckel i arbetet med att visa att det är här man ska vara för att driva övergången till det fossilfria samhället med hjälp av skogen, säger Paper Province vd Sandra Sundbäck som också var med för att fira på museet.