Melker of Sweden satsar utomlands och lanserar andelskajaker

Med ledord som hållbarhet, design och innovation tycks Melker of Sweden aldrig stanna i utvecklingen. De senaste milstolparna för kajaktillverkaren är en tjänst för samägande och en internationell satsning med start i Estland.

Paper Province-medlemmen Melker of Sweden tillverkar och säljer friluftsprodukter som longboards, kajaker och paddelbrädor med minsta möjliga klimatavtryck. Bland annat genom att använda förnybara och återvunna material, som bioplast gjort av sågspån och uttjänta kaffesäckar, samt uppmuntra till delningsekonomin.

Under våren har det växande företaget inlett samarbeten med det internationella vattensportföretaget Tahe Outdoors och delningstjänstleverantören Ihopa. Dels för att nå ut till en större kundkrets, dels för att höja hållbarhetsarbetet en nivå.

– Det finns en spännande potential i att applicera delningsekonomi för kajaker då det kan öka användningen. Vi vill förstås att våra kajaker ska vara ute på vattnet så ofta det bara går, säger Pelle Stafshede, vd och grundare av Melker of Sweden.

Samägt friluftsliv för alla

Med Ihopas kostnadsfria tjänst kan man köpa och äga saker tillsammans, exempelvis kajaker. Intresseanmälan görs på Melker of Swedens hemsida, antingen som färdig grupp eller på egen hand för att bli matchad med andra intressenter.

– Vi anar att det finns ganska många därute som drömmer om att skaffa sig en kajak men som avstår för att de inte kommer använda den tillräckligt. Att då skaffa en andelskajak gör att de kan uppfylla den drömmen till både en rimlig kostnad och ett rimligt klimatavtryck, säger Pelle Stafshede.

Produktion i Estland och försäljning i 90 länder

Samarbetet med Tahoe Outdoors innebär också att många fler kan ta del av produkterna, som ska tillverkas, säljas och distribueras genom Tahe Outdoors marknad som täcker mer än 90 länder över hela världen. Tahe Outdoors är baserat i Estland och är det snabbast växande vattensportföretaget i Europa.

I sin gemensamma butik i centrala Stockholm, som har direkt tillgång till vattnet, erbjuder Melker of Sweden och Tahoe Outdoor testning och uthyrning. Men även i Värmland rör det på sig för Melker. Vid showroomet på Kannikenäset i Karlstad ordnas prova-på-paddlingar och genom ett samarbete med Happie Camp går det att få en skräddarsydd upplevelse i sommar med lyxtältande och paddling i samma paket.

– Många kommer att semestra hemma, så det ligger helt rätt i tiden, säger Pelle Stafshede.

Läs pressmeddelandet här >

Emil Gyllenberg (till vänster), delägare och operativ chef, tillsammans med och Pelle Stafshede, vd och grundare.

 

Image

Annica Åman

Communications Manager and Team Leader

+46 (0)70 250 94 43

annica.aman@paperprovince.com