Lena Jonsson är Årets kvinnliga Gasell 2019

Medlemsföretaget WermKon och dess ägare Lena Jonsson har fått ytterligare en fin utmärkelse som Årets kvinnliga Gasell i Sverige. Priset ges till ett gasellföretag med en grundare som är inspiratör för andra kvinnor, som står för innovation och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé.

I början av november utsågs WermKon till Årets Gasell i Värmland. Två veckor senare kom nästa utmärkelse som Årets Kvinnliga Gasell, denna gång i hela landet. Priset delas ut av Dagens Industri och motiveringen lyder: ”Vinnaren har sett framtidspotential i en traditionell bransch med fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vinnarens starka ambitioner har lyckats att få in fler kvinnor i en mansdominerad bransch och bidrar till samhällsnytta genom säkerhet före allt med människan i centrum”.

Tro på sin idé

Lenas bästa råd till andra företagare för att lyckas med en hållbar tillväxtresa är att tro på sin idé och hålla fast vid den, lyfta blicken, se framåt och inte fastna inte i detaljer. Även att ta hjälp av ett team för det dagliga arbetet med frågorna som utvecklar bolaget. Slutligen, och viktigast av allt enligt Lena: ha med alla tre hållbarhetsområdena: sociala, ekonomiska och miljön.