Intertechna AB officiellt en del av Momentum Group

1 oktober blev Intertechna officiellt en del av Momentum Group. Hammaröbaserade underhållsspecialisten Intertechna jobbar med produkter och tjänster mot industrin i Norden som ger sina kunder ökad tillgänglighet och bättre kvalitet i produktionen.

Intertechna kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom ramen för Momentum Groups affärsområde Komponenter & Tjänster i enlighet med koncernens filosofi med decentraliserat affärsansvar.

Intertechna ägdes tidigare av familjen Warnqvist men i fredags skrevs det sista pappret på och Momentum Group förvärvar 100 procent av bolagets aktier.

– Vi tar nu ytterligare ett spännande steg i vår tillväxtstrategi för koncernens affärsområde Komponenter & Tjänster tillsammans med Intertechna. Intertechna är ett väletablerat företag med starka kundrelationer till svensk industri och engagerade medarbetare med hög kompetens, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum Group, i ett pressmeddelande.

Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom utveckling och digitalisering av produktion och underhåll. Intertechna tillför spetskompetens och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom digitaliserat underhåll för nordisk industri.

Ola Jönsson ny vd

I och med Momentum Groups förvärv tillsätts Ola Jönsson som ny vd på Intertechna. 51-åriga Ola kommer senast från Mekano AB som han var med och grundade 2010. Mekano är ett bolag som under 10 års tid växte från 0 till 145 miljoner kronor i omsättning och 92 anställda.

Ola jobbar även med diverse styrelseuppdrag i bland annat Höganäs Verkstads AB och har tidigare jobbat på SKF, Kulan Syd, Ax Industrial m.m.