Förverkliga din idé och vinn 25 000 euro

För att kunna ställa om till en klimatsmart framtid behövs innovationer. Nu letar vi efter nästa stora idé. Förstapriset är 25 000 euro och en möjlig plats i inkubatorn Sting Bioeconomy.

Den 16 mars startar Paper Province en internationell tävling med fokus på idéer som stärker och utvecklar den skogsbaserade bioekonomin. Det kan handla om idéer till produkter gjorda av skogsråvara, affärsmodeller, tekniker, tjänster inom nya och befintliga värdekedjor eller något som vi inte ens kunnat drömma om. Tävlingen är öppen i två månader, mellan den 16 mars till den 17 maj. Under hela tävlingstiden kan du lämna bidrag och få reaktioner på din idé av andra tävlande.

Paper Province utlyser tävlingen tillsammans med Gunnar Sundblads Forskningsfond, Stora Enso och Sveaskog. Vinnaren får 25 000 euro för att utveckla sin idé, medan andra till femte plats belönas med 2 500 euro var.

Så går det till

Du delar med dig av din ide på vår tävlingswebb. Efter avslutad tävling väljs fem idéer med högst potential ut. Finalisterna bjuds till Värmland efter sommaren för ett 48 timmars hackaton. Då får du finslipa din idé, presentera den för en expertjury och prata med investerare, företagsledare och potentiella kunder. Paper Province står för eventuella kostnader för resa och boende.

Här finns industrierna och råvaran

Värmland är en av världens ledande nav inom skoglig bioekonomi.

Värmland är ett av världens ledande nav inom skoglig bioekonomi tack vare koncentrationen av skogsindustrier och råvara i kombination med forskning och nätverk. Vi vet att produkter och tjänster från skogen är avgörande för en hållbar framtid. Det är här din idé kan bli verklighet!