Första värmländska bolaget på lista över Sveriges bästa teknikstartups

Paper Province medlemsföretag Blue Ocean Closures har som första bolag från Värmland tagit sig in på Ny Tekniks prestigefyllda 33-lista. Listan över Sveriges mest lovande och innovativa unga teknikbolag släpps varje år för att uppmärksamma de starkast lysande stjärnorna på startupscenen.

Tidningen Ny Teknik har varje år sedan 2008 presenterat 33-listan som lyfter företag som redaktionen förutspår kommer att bli morgondagens teknikstjärnor. Företagen har framför allt en sak gemensamt: en stark egen teknisk innovation med stor affärspotential.

– Det är enormt inspirerande att vi valts ut till 33-listan och tar plats bland Sveriges mest framstående startups, säger Lars Sandberg, vd för Blue Ocean Closures.

Lars Sandberg, vd Blue Ocean Closures

Företaget utvecklar och tillverkar fiberbaserade skruvkorkar och lock, med en strävan att minska mängden plast i förpackningsförslutningar. Bolaget grundades 2021 och har sedan dess inlett samarbeten med starka varumärken såsom Coca Cola och The Absolut Company.

– Vår innovationsresa har bara börjat och redan har vi skapat tekniska lösningar för att möta den globala marknadens behov av mer miljövänliga material och produkter för att ersätta plast. Det här är ett erkännande för oss som företag och för potentialen i vår nya teknik för produktion av fiberbaserade förslutningar och förpackningar i stor skala, fortsätter Lars Sandberg.

Innebär stora möjligheter

Sandra Sundbäck, vd Paper Province. Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

33-listan är en viktig utmärkelse för de företag som tar sig in där och kan bland annat hjälpa till att öka deras synlighet och attraktivitet för investerare, kunder och partners.

För att komma med på listan krävs bland annat att företaget funnits i högst sju år och är baserat på en egenutvecklad innovation. Företaget ska även ha affärspotential och kapacitet att förändra sin bransch samt ha kopplingar till FN:s hållbarhetsmål.

– Det finns enorm potential i förnybara råvaror från skogen och det är Blue Ocean Closures ett tydligt exempel på. De är ett av våra 130 medlemsföretag som varje dag gör viktiga insatser för att göra samhället lite mer hållbart, ett steg i taget. Att de finns med på 33-listan är väldigt glädjande och visar att Värmland och skogen erbjuder ett bubblande innovationsklimat i världsklass, säger Sandra Sundbäck, vd på Paper Province.

Från Värmland till världen

Blue Ocean Closures har sitt huvudkontor i Karlstad och en produktionsanläggning i Säffle.

– Vår marknad är global men våra rötter finns i Värmland där det finns en stark tradition av att utveckla innovationer från skogen. Stödet, kompetensen och infrastrukturen som finns här har hjälpt oss en bit på vägen, säger Lars Sandberg.

Benjamin Amukena Nyqvist, investeringsrådgivare på Business Region Värmland

– Det är jätteroligt att ett värmländskt företag nu fått en plats på 33-listan och samtidigt ett bevis på att Värmlands innovationsstöd skapar förutsättningar för utveckling. Värmland har utvecklats till en plats där flera innovativa företag fått fart och näringslivets samarbetsvilja gör det till en bra plats för etableringar, säger Benjamin Nyqvist, investeringsrådgivare på Business Region Värmland.

Ta del av hela listan och läs mer om företagen på www.nyteknik.se.

Kontakt

Vill du veta mer eller boka in en intervju med Blue Ocean Closures eller Paper Province? Kontakta oss:

Ulrika Ganterud Evermark, Community Manager på Blue Ocean Closures
+46 702 180788, ulrika.evermark@blueoceanclosures.com

Sandra Sundbäck, vd på Paper Province
+46 702 599562, sandra.sundback@paperprovince.com