IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2016-04-14 -

Papermakers night bjuder på inblick i cirkulär ekonomi

Den 14 april är det dags för vårens Papermakers night. Temat denna gång är cirkulär ekonomi. Bland talarna finns Tobias Jansson från CircularEconomy. Det blir en eftermiddag och kväll fylld med mingel, intressanta föredrag, god mat och musik. Vi förenar helt enkelt nytta med nöje. Välkommen!

Två gånger per år bjuder vi in den regionala skogsindustrins företrädare och äter middag, nätverkar och inspireras av framstående talare och kulturevenemang. Det är en långvarig tradition som erbjuder möjlighet att träffas och umgås med slipsen uppknuten och under glada tongångar. I november kom över 100 personer. Den 14 april är det åter dags.

Denna gång tittar vi närmare på cirkulär ekonomi. Tobias Jansson, från CircularEconomy.se, är en av föreläsarna som bjudits in. Han har sedan hösten 2012 hållit föreläsningar och workshops om cirkulär ekonomi för uppdragsgivare som Business Region Göteborg, Tillväxtverket, Regeringskansliet, Industridagarna, Chalmers Tekniska Högskola, Textilimportörerna, Moderådet, Region Jämtland Härjedalen och flertalet kommuner, länsstyrelser och enskilda företag.

Tobias kommer att berätta om ”Möjligheter med cirkulär ekonomi”. Han ger inspiration och orientering om hur cirkulär ekonomi fungerar och hur samhälle och näringsliv har allt att vinna på ett system där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Han kommer att tala om:

– Från industrialismens linjära ekonomi till framtidens cirkulära affärsmodeller
– 100 procent bra istället för mindre dålig
– Cradle to Cradle – biologiska och tekniska kretslopp
– Att sälja funktion istället för produkt
– Mängder av exemplifierande företagscase

På plats finns också Kjell Johansson, från Hydroware. Han kommer att föreläsa om “Cirkulär Ekonomi – Annars Resurshaveri”. Presentationen utgår från begreppet Overshoot Day som visar hur dramatiskt läget har förändrats de senaste decennierna när det gäller resursutnyttjande. Visste du till exempel att Overshoot day 2015 inträffade den 13 augusti, tidigare än någonsin. På knappt åtta månader gjorde mänskligheten av med hela årets ekologiska budget. Resten av tiden levde vi av lånat kapital. Vi skulle behöva drygt ett och ett halvt jordklot för att matcha människans konsumtion – och om alla skulle leva som vi i Sverige skulle vi behöva drygt tre planeter. Om den slit och släng-modell som vi lever efter får fortsätta kommer den på sikt utrota mänskligheten. Om detta och vad cirkulär ekonomi innebär i praktiken när det gäller produkter och affärsmodeller kommer Kjell att prata om.

PROGRAM

16.30 Registrering, mingel
17.00 Föredrag:
Möjligheter med cirkulär ekonomi, Tobias Jansson
Cirkulär Ekonomi – Annars Resurshaveri, Kjell Johansson
Maria Hollander
Thomas Skoglund
19.00 Middag och sedan musik

DATUM: 14 april
TID: kl 16.30 och framåt
PLATS: Elite Stadshotellet i Karlstad
KOSTNAD: 395 kr för medlemmar, 595 kr för icke medlemmar. Ej avbokad plats faktureras.
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat. Önskar du ändå delta, kontakta Elisabeth Söderlund för eventuell plats,  0761-18 28 10
e.soderlund@paperprovince.com

Fler Evenemang

flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen 2018 – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen, i Karlstad 21-22 mars. Ta chansen att påverka politiken redan i början av valåret, genom att delta.

Läs mer
flik
28
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Konferens om framtidens byggnadsmaterial - trä

Det finns idel fördelar med att bygga i trä. Inte minst för att minska klimatpåverkan. Trä binder koldioxid under hela sin livslängd och är det enda förnybara byggmaterialet vi har. Missa inte träbyggnadskonferensen Framtiden byggs i trä på Karlstad CCC den 28 mars.

Läs mer
flik
17
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forum för bioekonomi

Skogsindustrierna arrangerar Forum för bioekonomi på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med Skogsnäringsveckan. Där samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Läs mer
flik
24
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Grundutbildning (XLPM) för projektledare

Semcon arrangerar en utbildning där du lär dig grunderna i projektledning och att förstå vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt.

Läs mer