IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2016-04-14 -

Papermakers night bjuder på inblick i cirkulär ekonomi

Den 14 april är det dags för vårens Papermakers night. Temat denna gång är cirkulär ekonomi. Bland talarna finns Tobias Jansson från CircularEconomy. Det blir en eftermiddag och kväll fylld med mingel, intressanta föredrag, god mat och musik. Vi förenar helt enkelt nytta med nöje. Välkommen!

Två gånger per år bjuder vi in den regionala skogsindustrins företrädare och äter middag, nätverkar och inspireras av framstående talare och kulturevenemang. Det är en långvarig tradition som erbjuder möjlighet att träffas och umgås med slipsen uppknuten och under glada tongångar. I november kom över 100 personer. Den 14 april är det åter dags.

Denna gång tittar vi närmare på cirkulär ekonomi. Tobias Jansson, från CircularEconomy.se, är en av föreläsarna som bjudits in. Han har sedan hösten 2012 hållit föreläsningar och workshops om cirkulär ekonomi för uppdragsgivare som Business Region Göteborg, Tillväxtverket, Regeringskansliet, Industridagarna, Chalmers Tekniska Högskola, Textilimportörerna, Moderådet, Region Jämtland Härjedalen och flertalet kommuner, länsstyrelser och enskilda företag.

Tobias kommer att berätta om ”Möjligheter med cirkulär ekonomi”. Han ger inspiration och orientering om hur cirkulär ekonomi fungerar och hur samhälle och näringsliv har allt att vinna på ett system där affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Han kommer att tala om:

– Från industrialismens linjära ekonomi till framtidens cirkulära affärsmodeller
– 100 procent bra istället för mindre dålig
– Cradle to Cradle – biologiska och tekniska kretslopp
– Att sälja funktion istället för produkt
– Mängder av exemplifierande företagscase

På plats finns också Kjell Johansson, från Hydroware. Han kommer att föreläsa om “Cirkulär Ekonomi – Annars Resurshaveri”. Presentationen utgår från begreppet Overshoot Day som visar hur dramatiskt läget har förändrats de senaste decennierna när det gäller resursutnyttjande. Visste du till exempel att Overshoot day 2015 inträffade den 13 augusti, tidigare än någonsin. På knappt åtta månader gjorde mänskligheten av med hela årets ekologiska budget. Resten av tiden levde vi av lånat kapital. Vi skulle behöva drygt ett och ett halvt jordklot för att matcha människans konsumtion – och om alla skulle leva som vi i Sverige skulle vi behöva drygt tre planeter. Om den slit och släng-modell som vi lever efter får fortsätta kommer den på sikt utrota mänskligheten. Om detta och vad cirkulär ekonomi innebär i praktiken när det gäller produkter och affärsmodeller kommer Kjell att prata om.

PROGRAM

16.30 Registrering, mingel
17.00 Föredrag:
Möjligheter med cirkulär ekonomi, Tobias Jansson
Cirkulär Ekonomi – Annars Resurshaveri, Kjell Johansson
Maria Hollander
Thomas Skoglund
19.00 Middag och sedan musik

DATUM: 14 april
TID: kl 16.30 och framåt
PLATS: Elite Stadshotellet i Karlstad
KOSTNAD: 395 kr för medlemmar, 595 kr för icke medlemmar. Ej avbokad plats faktureras.
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat. Önskar du ändå delta, kontakta Elisabeth Söderlund för eventuell plats,  0761-18 28 10
e.soderlund@paperprovince.com

Fler Evenemang

flik
22
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Workshop för ett klimatsmart Hammarö

Vill du vara med och utveckla Hammarö – den gröna ön – på ett klimatsmart och hållbart sätt? Vi bjuder in till en kreativ eftermiddag/kväll den 22 november. Vi sammanför representanter från kommunen, öns invånare, Stora Enso och andra företagare så att vi med förenade krafter kan arbeta fram nya idéer.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PSC Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer