WSP vill bygga ett hållbart samhälle

Sedan slutet av april är WSP nytt medlemsföretag hos Paper Province. Det är till stor del miljökonsulten Marina Kristianssons förtjänst. Hon menar att ett medlemskap i Paper Province är ett bra sätt att ta till sig kunskap och sprida den på ett effektivt sätt.

På WSP får Marina Kristiansson ut det bästa av sin mångåriga erfarenhet. Hon är ingenjören som tog jobb i gruvnäringen för att så småningom starta egna företaget Ecostrate. Nu är hon tillbaka som anställd och har nyligen tillträtt en tjänst som konsult på WSP.

– Det som överraskar mig är att jag som pratat så mycket om miljö tidigare har helt andra muskler nu när jag representerar en stark organisation. Det är roligt och stämmer verkligen med vårt mål att vara Sveriges vassaste konsulter, säger hon.

Mod, passion och respekt

WSP:s motto är att bli redo för framtiden genom mod, passion och respekt. Bolaget vill bygga ett samhälle med de globala värdeorden i fokus. De globala målen beskrivs som den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit, och för Marina är det en av WSP:s styrkor.

– Den enhet som jag arbetar på, Miljömanagement, planerar att växa ytterligare. Vi tillhör egentligen Örebro, men har utökat till Karlstad, något som till viss del faktiskt är Paper Province förtjänst, med det sammanhållande arbete som klustret bedriver, säger hon.

Fyrtio kontor i Sverige

Tillsammans är WSP ett av världens ledande analys- och teknikkonsultbolag. Bolaget har nästan 50 000 medarbetare globalt, varav 4 200 i Sverige. I Sverige har WSP fyrtio kontor, med huvudkontor i Stockholm. På global nivå finns huvudkontoret i Montreal och bolaget har flera kontor i Nord- och Sydamerika, Asien, Mellanöstern, Europa och Oceanien. Av de 50 000 anställda är hela 6 500 miljökonsulter.

Läs mer om WSP och Marinas avdelning Miljömanagement!