Visar upp regionens och skogens styrkor för världens kluster i Kanada

Paper Province och Region Värmland på plats i Kanada för att knyta nya kontakter på den internationella klusterkonferensen TCI.

De senaste veckorna har Paper Province visat upp klustrets och skogens styrkor i flera internationella sammanhang. Bland annat genom att promota fossilfria förpackningar på Asiens största förpackningsmässa, Tokyo Pack. I veckan fanns vi representerade på en stor klusterträff i Kanada där världsledande kluster, myndigheter, företag och akademiker samlades för att lära av varandra och hitta synergier för tillväxt.

TCI-konferensen i Toronto räknas till världens främsta klusterevent och Paper Province var där ihop med Region Värmland för att skapa nya kontakter och utveckla The Bioeconomy Region-projektet. I projektet samarbetar Paper Province och Region Värmland med fyra fylken i Norge, för att hitta nya innovationer och accelerera övergången från fossilbaserad olja till att använda skogen som råvara.

– På konferensen träffas kluster från hela världen för att diskutera och inspireras. Det har genererat många nya kontakter och idéer för The Bio Economy Region-projektet och vårt nätverk, rapporterar Paper Province projektledare Gunnar Hellström från Toronto.

Läs mer om projektet här: The Bioeconomy Region