Vinnaren i Hotspot-quizen: “Det finns så mycket man kan göra inom bioekonomin”

Vi gratulerar Carl Byberg som vann Paper Province quiz på Hotspot. Tävlingen är årligen återkommande och lotsar in studenterna till våra medlemsföretag som också deltar på den stora jobbmässan på Karlstads universitet.

– Jättekul att vinna! Presentkortet på 500 kronor på Mitt i City kommer till användning, kanske det blir skolböcker, säger Carl som läser till civilingenjör med inriktning energi- och miljöteknik och har ett starkt intresse för hållbarhetsfrågor.

– Jag läste maskinteknik tidigare, men tog en paus från studierna och började jobba på Löfbergs. Där fick jag upp ögonen för de hållbarhetsmässiga frågorna. Jag tänkte att det är där framtiden finns och att många företag, inte minns hos era medlemsföretag, är verksamma inom miljötekniken.

Började läsa energi- och miljöteknik

Hösten 2019 sadlade han därför om och började läsa på programmet för energi- och miljöteknik och är nu inne på andra året.

– Det är väldigt kul, man lär sig mycket och har stor möjlighet att ta del av det senaste. Just nu är jag särskilt intresserad av projektet Paboco där bland andra BillerudKorsnäs, Carlsberg och Absolut tillverkar flaskor av papper.

Bioekonomin utvecklas

Carl har varit inne på Paper Province hemsida och läst om vilka företag som finns i branschen.

– Jag har även läst om lignin på er webb, materialet som man till exempel kan göra asfalt av. Det finns så mycket man kan göra inom bioekonomin och det utvecklas hela tiden.

Carl deltog på Hotspot för tredje gången och har idel lovord att komma med, trots att mässan denna gång var digital på grund av pandemin.

– Det var en bra mässa med tanke på förutsättningarna, bra arrangerat. Man kunde chatta och boka möten med företagen som var med. Och det var kul att det även fanns roliga grejer som Paper Province quiz.

Image

Marja Wängestam

Kommunikatör

+46(0)734-22 82 09

marja.wangestam@paperprovince.com