Vill du inspirera unga till att bli ingenjörer?

Om ditt företag behöver anställa ingenjörer i framtiden kan Tekniksprånget vara precis det du letar efter. Genom att erbjuda praktikplats till unga som funderar på ingenjörsyrket kan du vara med och inspirera och fånga upp kompetensen redan idag.

Tekniksprånget är ett praktikprogram som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra framtidens kompetensförsörjning. Sedan starten 2012 har över 5300 unga praktiserat via Tekniksprånget. Nu söker de fler arbetsgivare som vill ta emot praktikanter.

Flera företag inom skogsbranschen är redan med, till exempel SCA, BillerudKorsnäs, Södra skogsägarna och Holmen. Men trycket på praktiken är stort och fler företag behövs för att så många unga som möjligt ska få chansen att praktisera som ingenjörer. Syftet är att inspirera till fortsatta studier och visa att ingenjörer arbetar inom områden många drömmer om, till exempel med klimat, hållbarhet, samhällsutveckling eller forskning och innovation.

Åtta av tio väljer ingenjörsyrket

Programmet är för studenter som gått naturvetenskapligt eller tekniskt gymnasium och är under 21 år. Under fyra månader får de chansen att utforska om en framtid som ingenjör passar dem.

Idag har många unga en luddig bild av vad arbetet som ingenjör innebär – i synnerhet tjejer. De är tveksamma till att välja en teknisk karriär och avhoppen från ingenjörsprogrammen är många.

Här gör Tekniksprånget skillnad och efter avslutad praktik vill åtta av tio bli ingenjör. Hälften av dem är kvinnor

Kontakta Tekniksprånget idag

Företag som vill vara med, kontakta: Linus Brandin, 0720-775 987, linus.brandin@iva.se