Värmländska Blue Ocean Closures först i världen med biobaserade skruvkorkar

Det nystartade företaget Blue Ocean Closures utvecklar och producerar biobaserade, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara fiberbaserade skruvkorkar och skruvlock. Företaget vänder sig till en enorm marknad som vill minska sin plastanvändning och blir nu först i världen att erbjuda produkterna till marknaden.

Huvudkontoret finns på Karlstad Innovation Park och fabriken ska etableras i Säffle. Företaget räknar med att produktionen ska vara igång i mitten av 2022, berättar Lars Sandberg, vd i Blue Ocean Closures i en intervju med Nya Wermlandstidningen. Till att börja med skapas ett tiotal arbetstillfällen men det finns planer på en snabb expansion för att möta det stora behovet på den internationella marknaden.

Det finns ett stort intresse från både investerare och kunder och flera stora internationella företag har gått in som delägare.

– Ute i världen pågår ett enormt arbete med att ersätta plast- och glasflaskor och förpackningar med biobaserat material. Vi svarar för tillslutningarna, där pappersfiber är råvaran. En kombination som innebär att mikroplasten i haven framöver kommer att minska. Nu handlar allt om hållbarhet och en god miljö, säger Lars Sandberg i intervjun.

Läs hela artiken på NWT >