Valmets nionde pappersmaskin till samma kund – den här gången i Ryssland

Valmet ska leverera den nionde mjukpapperslinjen med omfattande automationspaket till papperstillverkaren Hayat Kimya. Den här gången till ett helt nytt bruk i Ryssland.

Det turkiska företaget Hayat Kimya har bestämt sig för att investera i en ny maskin till sitt nya pappersbruk i Ryssland. Målet är att möta den ökande efterfrågan på deras högkvalitativa mjukpappersprodukter. Den nya linjen kommer att öka kapaciteten för ansikts-, toa-, och hushållspapper med 70,000 ton per år.

– Vi är stolta över att ha fått möjligheten att leverera nio Advantage DCT-maskiner i rad till Hayat Kimya. Det är definitivt ett bevis på att tekniken är tillförlitlig, effektiv, lätt att använda och möter förväntade produktions- och kvalitetsmål, säger Valmets säljare Björn Magnus i ett pressmeddelande.

– Genom åren har vi utvecklat både den tekniska prestandan och våra team tillsammans, så vi är förväntansfulla över att fortsätta resan och se till att även det här projektet blir en framgång.

Testar gränserna

Hayat Kimya testar ständigt gränserna för att nå högsta möjliga effektivitet med lägsta möjliga energiförbrukning. Tidigare har företaget installerat sju produktionslinjer från Valmet till sina bruk i Turkiet, Ryssland och Egypten.

– Vår ambition är att kontinuerligt förbättra vår prestanda för varje installation och Advantage DCT-tekniken bidrar verkligen till det målet. Tillsammans med Valmets team har vi etablerat ett effektivt arbetssätt och har lyckats nå mycket smidiga och snabba uppstarter. Och vi har kört maskinerna i en konstant hög hastighet och effektivitet sedan dess, säger Lütfi Aydin, Director, Paper Group, Hayat Kimya.