Valmet levererar ny mjukpapperslinje till USA

Valmet har fått en ny order på en Advantage ThruAir mjukpappersmaskin till Irving Consumer Products i USA. Ordern kommer direkt efter att en likadan maskin, TM9, installerats och startats hos samma kund.

Den nya maskinen beräknas starta 2022 och kommer att hjälpa Irving att förse den nordamerikanska marknaden med mjukpappersprodukter av hög kvalitet. Valmet och Irving har ett långt samarbete bakom sig och det här blir deras femte mjukpappersprojekt tillsammans.

– Deras produkter är uppskattade av de krävande nordamerikanska konsumenterna som efterfrågar bästa mjukhet, tjocklek och absorbtionsförmåga. Irvings snabba beslut att investera i en ny mjukpappersmaskin är ett kvitto på den lyckade uppstarten av TM9. Vår relation bygger på förtroende, gemensamma mål och att leverera resultat, säger Jan Erikson, säljchef på Valmet i Karlstad.

Läs hela pressmeddelandet på valmet.com

Om Valmet

Valmet i Karlstad levererar kompletta mjukpappersmaskiner med tillhörande utrustning till kunder världen över. Man erbjuder också service och eftermarknadsprodukter inom affärsområdena papper, kartong och fiber.