Valmet levererar mjukpappersmaskin till Turkiet

Valmet levererar sin tredje mjukpapperslinje till turkiska papperstillverkaren Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S. Den nya linjen ska installeras på företagets bruk i Pamukova. Uppstart är planerad till andra kvartalet 2022.

Valmet har tidigare levererat två maskiner av samma modell, Advantage DCT 200, till samma bruk 2011 och 2016, skriver Valmet i ett pressmeddelande.

– Sedan starten av vår första mjukpappersmaskin har vi jobbat hårt för att ständingt förbättra vår produktion och vår verksamhet med hjälp av den allra bästa tekniken. Det är ett naturligt steg för oss att fortsätta vår resa tillsammans med Valmets team även i vårt tredje projekt, säger Sener Astan, General Manager, Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S.

– Vi är glada att kunna fortsätt vårt långa och framgångsrika samarbete med Aktül Kagit och stödja dem på deras framgångsrika väg framåt. Det är alltid ett sant nöje att arbeta tillsammans med företag som strävar efter den bästa tekniken, smart bruksdesign och fantastiskt samarbete, säger Björn Magnus, säljare på Valmet i Karlstad.

Aktül Kagit tillverkar bland annat högkvalitativt toalettpapper på sina mjukpappersmaskiner. Foto: Aktül Kagit