Valmet får mjukpappersmaskinsorder till Century Pulp and Paper i Indien

Valmet ska leverera en mjukpapperslinje till Century Pulp and Paper (CPP) i Lalkua, Indien. Samarbetet mellan företagen inleddes redan 2008 då den första mjukpappersmaskinen installerades på samma bruk.

– Vi ser med spänd förväntan fram emot att bli det första företaget i Indien som har en mjukpapperslinje med en Advantage ViscoNip-press. Kombinationen med marknadens bästa pressningsteknik och en Advantage ReDry kommer att ge oss en betydande energibesparing samt en jämnare fuktprofil och en flexibel linjelast upp till 150kN/m,  säger J.P. Narain, CEO, Century Pulp and Paper.

– Den nya produktionslinjen ökar vår årliga kapacitet av högkvalitativa produkter som ansiktsservetter, toa- och hushållspapper samt pappersnäsdukar med 36 000 ton.

Mjukpappersmarknaden i Indien växer snabbt både när det gäller kapacitet och kvalitet där CPP räknar med att den nya Valmetmaskinen kommer att stärka deras marknadsposition.

– Century Pulp and Paper driver regionens mjukpappersverksamhet framåt, vilket i sin tur kräver högsta prestanda och världsledande teknik. Vi är stolta över att CPP ännu en gång har valt Valmets mjukpappersteknik och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår samarbete och bidra till företagets starka expansion, säger Tomas Karlsson, Sales Director, Valmet.

Century Pulp and Paper (CPP) producerar skriv- och tryckpapper av högsta kvalitet och är också en ledande tillverkare av mjukpapper och kartong. Produkter av Rayonmassa (RGP) tillverkas av divisionen Century Textile and Industries Ltd,. Century Pulp and Paper har på kort tid, effektiviserat sin versamhet inom flera dicipliner. Century Pulp and Paper är beläget vid foten av Hamalya i Lalkua (Nainital), och är en engagerad arbetsgivare och samhällsmedborgare.

Läs mer om leveransen i Valmets pressmeddelande >

Läs mer om Valmet på vår medlemswebb >