Utbildning som lär dig rekrytera schyst och nå ut till fler

Hur gör du en schyst och diskrimineringsfri rekrytering? Vad behöver du ta hänsyn till och vilka delar behöver ingå? Nu erbjuder vi tillsammans med Region Värmland, IUC / Stål & Verkstad och Compare möjligheten att gå en kostnadsfri utbildning i schyst rekrytering.  Utbildningen hålls vid tre tillfällen så att du kan välja det som passar dig.

Direkt till anmälan!

Att attrahera rätt kompetens och få den att stanna kvar kan vara utmanande och tidskrävande. Det är därför extra viktigt att göra dig konkurrenskraftig och att inte missa värdefull kompetens. Ett sätt att spetsa rekryteringen är genom att se till att den är “schyst”.

– För att genomföra en jämställd rekryteringsprocess behöver man göra ett grundläggande arbete både före, under och efter rekryteringen. Värdeladdade ord kan till exempel göra att man fortsätter rekrytera från samma målgrupp utan att man tänker på det, sade Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på näringslivsklustret IUC/Stål & Verkstad.

Så gör du

Under året bjuder Attraktionskraft Värmland in till en utbildning om hur en jämställd rekryteringsprocess kan se ut. Utbildningen ger smarta och värdefulla tips på hur en rekryteringsprocess görs inkluderande och jämställd. Den innehåller även praktiska övningar med fiktiva företag.

Utbildningen hållas av Lena Witting, HR-konsult på Region Värmland och Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på näringslivsklustret IUC/Stål & Verkstad.

Välj utbildningstillfälle

Utbildningstillfällena är kostnadsfria och sker vid tre valfria datum och du bokar ett av datumen via länken nedan.

  • 21/3 13.00–16.30 Karlstad Innovation Park, Karlstad (sista anmälningsdag 17/3)
  • 16/5 13.00–16.30 Karlstad Innovation Park, Karlstad (sista anmälningsdag 12/5)
  • 19/9 13.00–16.30 Regionens Hus, Karlstad (sista anmälningsdag 15/9)

Anmälan görs här: Utbildning – Schyst och breddad rekrytering