Utbildning som behövs när Sverige ställer om till hållbart byggande

Vill du få kunskap om hållbart byggande och få en utbildning som leder till jobb, inom Sverige och även utomlands. Då kan vi tipsa dig om yrkesutbildningen Träbyggnadsprojektör hållbart byggande. Sista ansökningsdag är 16 maj.

Trä är ett hållbart byggnadsmaterial som är på stark tillväxt. Intresset för träbyggande ökar hos byggherrar och byggföretag, till exempel kommuner, arkitekter och tillverkare av prefabricerade hus.

Behovet ökar när branschen ställer om

När branschen ställer om mot ett miljömässigt hållbarare byggande ökar behovet av specialister, som kunniga projektörer inom trä.

Som projektör gör du tekniska beräkningar och arbetar med ritningar och CAD som stöd i konstruktionsarbetet. Du projekterar bland annat byggen, planerar produktion, ansvarar för att lagar, arbetsmiljöregler och säkerhet efterföljs. I yrkesrollen kan även ekonomistyrning och kalkylering, exempelvis vid projektering av byggen ingå.

Utbildningen genomförs på distans med sex fysiska träffar och kan läsas i Skellefteå och Växjö. Det är en tvåårig utbildning som ger 400 YH-poäng.

Läs mer här