Unikt tillfälle att locka talangfulla ingenjörer till Värmland

Alla medlemsföretag med behov av ingenjörskompetens, se hit! Den 6 november ges ett unikt tillfälle att visa upp ert företag och hitta den talang ni söker.
Under eventet Expedition Värmland får 30 flyttsugna ingenjörer träffa er digitalt och ta del av vad Värmland har att erbjuda.

Expedition Värmland planerades redan i våras, men blev inställt på grund av corona. Nu får 30 utvalda ingenjörer som bor på annan ort och kan tänka sig att arbeta och leva i Värmland en ny chans att träffa er. Den 6 november genomförs Expedition Värmland digitalt från en studio i Nöjesfabriken i Karlstad – och ni är välkomna att delta.

Handplockade ingenjörer

På eventet får ni träffa ingenjörer som går i flyttankar och som har några års erfarenhet. Bland de sökande plockas de med rätt kompetens ut av Emma Balderud och Kristina Lindroos som driver Ny i Värmland. Uttagningen är baserad på företagens behov av kompetens.

– Målgruppen till just det här eventet är kompetenser med mellan fem och femton års erfarenhet som ingenjörer eller tekniker inom industrin. Det kan till exempel vara värmlänningar i exil som vill flytta tillbaka. De har troligen gjort karriär i en större stad, fått barn och känner att det är dags att byta livsstil, säger Emma Balderud.

Bygg nätverk och träffa nya talanger

På Expedition Värmland varvas korta enskilda intervjuer med live-sända inslag från företag, Karlstads kommun och Paper Province. Både ingenjörerna och arbetsgivarna får önska vilka de vill träffa och Ny i Värmland sätter ihop ett schema utifrån det. Och vill ni träffa många sökande kan ni delta med fler personer från samma företag och på så sätt intervjua fler kandidater.

– Det här är ett jättebra sätt att bygga nätverk och träffa talanger som man kanske inte stöter på i vanliga fall, säger Emma Balderud.

Kandidater och företag som vill gå vidare efter eventet får sedan fortsatt stöttning av Ny i Värmland.

Karriärmöjligheter inom Paper Province

Paper Province tycker att det här är ett bra tillfälle att synliggöra den skogliga bioekonomin.

– Vi har krokat arm med Ny i Värmland för att stötta kompetensfrågan och visa upp karriärmöjligheterna inom vår bransch. Vi kommer att vara med på eventet och bistår även med viss stöttning till småföretag som vill delta. Vill ni veta mer så kontakta mig, säger Kristine Seger, projektledare för kompetensområdet på Paper Province. (k.seger@paperprovince.com)

Missa inte detta tillfälle! Kontakta Emma Balderud på Ny i Värmland för mer information: emma@nyivarmland.se, 070-6216163

Läs mer om Ny i Värmland

 

Image

Marja Wängestam

Kommunikatör

+46(0)734-22 82 09

marja.wangestam@paperprovince.com