Unga tjejer välkomnas att testa ingenjörsyrket för en dag

Är du tjej, 13-19 år och nyfiken på vad en ingenjör sysslar med? Eller känner du en någon som är det? I så fall har du ett ypperligt tillfälle att bekanta dig med branschen och yrket under IGEday. Stora Enso Skoghall, Sweco, ÅF och Valmet bjuder in till ett besök och en inblick i ingenjörsyrket.

Den 29 mars är det dags för IGEday, Introduce a Girl to Engineering day, ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. Omkring 100 företag runt om i landet bjuder in för att visa upp sig och vad man som ingenjör kan arbeta med hos just dem. I fjol deltog omkring 1 800 tjejer.

Bland företagen i Värmland som välkomnar besök finns Valmet, Stora Enso Skoghall, Sweco och ÅF. Anmälan är öppen och i skrivande stund finns det platser kvar till samtliga, dock endast ett fåtal till några.

Vill du ta dig en tur utanför länet finns det många fler företag som öppnar upp sina dörrar den 29 mars. Bland annat BillerudKorsnäs som  vill visa upp hur det är att vara ingenjör i förpackningsindustrin.
– Industrin och ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat, vilket vill vi bidra till att ändra. Branschen har helt enkelt inte råd att så många som skulle kunna bli den nya generationens ingenjörer faller bort, antingen för att de inte tror att de kan eller för att de har en felaktig bild av yrket. Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer på BillerudKorsnäs och där är IGEday en grundläggande komponent i vår ambition, säger Tim Paradis, People Development Manager på BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

Fakta IGEday

När: 29 mars 2019
Ansökningstid: 22 januari – 10 mars
Ålderskrav: 13-19 år
Mer information: www.igeday.com

Anmälan Värmland