Triton Valsteknik ska bli dubbelt så stora

Triton Valsteknik i Grums ska bli dubbelt så stora inom tre år. Investeringar och rekryteringar i kombination med nya produkter och tjänster ska göra det möjligt.

Det händer massor på industrisidan i värmländska Grums. Stora Enso är igång med sin nya fabrik för korslimmat trä och BillerudKorsnäs håller på att resa upp sin nya kartongmaskin på Gruvöns bruk.

Ett annat Grumsföretag som växer minst lika mycket som sina stora grannar är Triton Valsteknik, även de medlemmar i Paper Province. Triton är i full gång med att förnya maskinparken, bygga ut lokalerna och anställa fler. Senaste fem åren har Triton investerat över 30 miljoner i verksamheten och har redan i år satsat tre miljoner på verkstaden och ökar både kapacitet och omsättning.

Tänker inte nischa sig

Triton tillverkar, reparerar och uppgraderar valsar – viktiga komponenter i produktionen på fabriker som tillverkar maskiner, papper, kartong, plast och stål.

– Många i vår bransch nischar sig, men inte vi. Vi kan göra allt som behövs för att hålla valsarna i topptrim – under ett och samma tak. Det gör oss flexibla och effektiva och får kunderna att vilja komma tillbaka, berättar Tritons vd och grundare Gert Almén.

Valsar av alla möjliga storlekar passerar Tritons verkstad, från några få centimeter till flera meter i diamater

Framåt är enda riktningen

Triton testar gärna nya sätt för att vässa utbudet. Till exempel har de lanserat en onlinetjänst som hjälper kunderna att ha koll på sina valsar. De utvecklar egna valsar gjorda av kolfiber, ett högpresterande material som marknaden skriker efter. Det finns långt gånga planer på att bygga ett valshotell och tjänsten kommer att smygstartas redan i vår, tillsammans med några mycket intresserade kunder. En idé för framtiden är att kunna tillverka komponenter med 3D-skrivare och prototyperna ser lovande ut.

– Vi är entreprenörer och gillar inte att ha tråkigt. Företag som inte utvecklas försvinner sakta men säkert, därför har vi alltid något nytt på gång.

Anställer varje månad

Verksamheten vidgas i takt med kundernas ökande efterfrågan, på så sätt har Triton lyckats expandera snabbt och smärtfritt sedan starten 1999. Idag har företaget 56 anställda. Nya maskiner håller på att tas i bruk, skiften trappas upp och det börjar en ny anställd nästan varje månad.

– Vi har kvar första kunden och den första anställda. Det är vi stolta över. Nästa mål är att människor ska stå i kö för att få jobba här och att locka fler tjejer till industrin, säger Gert Almén.

 

Image

Annica Åman

Communications Manager and Team Leader

+46 (0)70 250 94 43

annica.aman@paperprovince.com