Tre vidareutbildningar på distans till Brobygrafiska

Brobygrafiska har fått tre beviljade nya vidareutbildningar av Myndigheten för yrkeshögskolan. Prioriterade områden är utbildningar som motsvarar behov av ökad kompetens, digitalisering, automatisering, energieffektivisering, klimatomställning och hållbarhet.

Hållbar varumärkesstrategi, Front-end och UX-UI designer är de tre vidareutbildningarna som kommer att finnas med start i januari 2021 och augusti 2021, skriver Brobygrafiska i ett pressmeddelande.

Respektive vidareutbildning har blivit beviljad 56 platser under 2021, planen är att de kommer starta vid två tillfällen under året.

– Brobygrafiska planerade redan i augusti 2019 att satsa fler utbildningar på distans. Samarbete och resurser från Grafiska Företagens stipendiefond har möjliggjort satsningen. Myndighetens för Yrkeshögskolans beslut om korta utbildningar visade sig passa in på ett utmärkt sätt i vår strategi i att erbjuda våra branscher viktig kompetensförstärkning, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska.

De beviljade vidareutbildningarna är på 75 yh-poäng och kommer sträcka sig över 25 veckor. Vidareutbildningarna kommer ske på distans med två träffar på plats i Sunne.