Träverkstad och skoglig bioekonomi — det här är Gry

Paper Province har fått en ny medarbetare. Vi hälsar Gry Lenschow Andersen välkommen till teamet. Med ett intresse för skapande, bland annat i sin träverkstad hemma i Arvika, kommer skogen minst sagt få en större roll i hennes liv nu när hon påbörjar sin tjänst som projektledare.

Gry är uppvuxen i Trondheim, Norge och är utbildad inom industriell design. Efter universitetsstudierna spenderade hon fyra år på en pappersaffär, varpå arbetet tog en mer teknisk inriktning. De sista tio åren har hon nämligen arbetat som projektledare inom tillverkningsindustrin med fokus på energilösningar på Flexit och Thermia. Där har hon arbetet med ventilations- och uppvärmningssystem.

— Under några år har jobbet främst varit inriktat på digitala projekt vilket gör att jag har fått se hur företag står inför olika digitaliseringsutmaningar, berättar Gry.

”Brinner för att stärka andra”

Med jobbet som projektledare på Paper Province kommer nya spännande utmaningar.

— Nu vill jag lära känna Värmlands näringsliv bättre och se vad som finns här. Jag vill vara med och bidra till att göra Värmland mer attraktivt.

Precis som hon önskar göra skillnad för Värmland och medlemsföretagen vill hon vara med och stärka Paper Province som grupp.

— Jag har alltid gillat att jobba i team, att stärka andra och att prestera tillsammans. Det hoppas jag kunna göra nu med. För mig är det viktigt att lära känna de jag jobbar med så att jag kan hjälpa till att lyfta deras bästa egenskaper i projekten vi arbetar med, för när man får jobba med det man tycker är kul skapar det oftast ett stort engagemang, säger Gry.

”Jag är en pappersnörd”

Ja, så beskriver sig Gry. Inte nog att hon har jobbat med användning av papper och pysslar med origami och kirigami, nu kliver hon även in i pappersindustrin.

Utöver detta har hon en träverkstad där hon gör egna möbler. Näst på skaparlistan står en lampa som hon ska bygga med hjälp av en gammal megafon.

— Det står alltid ett nytt verktyg på min önskelista.

Men det är inte bara papper som gäller, även trädgården lockar och nyss gick hon en keramikkurs. Huruvida den kommer till nytta i hennes arbete på Paper Province återstår att se. Men Grys vana att leda projekt, vilja att stärka gruppen och kreativitet är egenskaper vi ser fram emot att ta del av när hon nu kliver in i den skogliga bioekonomins värld.