The Packaging Greenhouse är Gaseller för andra året i rad

Dagens Industri utser varje år ett antal Gaseller, vilket innebär att man klassas som ett av Sveriges snabbast växande företag. Utbildningsföretaget The Packaging Greenhouse har lyckats med bedriften att komma med på listan för andra året i rad.

Stolta gaseller på DI:s gala tidigare i höst.

I år fanns två framgångsrika Paper Province-företag med bland Dagens Industris Gaseller: WermKon och The Packaging Greenhuse. WermKon kammade hem förstaplaceringen i Värmland och The Packaging Greenhouse kan stoltsera med att ha blivit Gasell två år på raken.

The Packaging Greenhouse jobbar med forskning, utbildning och ingenjörstjänster inom pappers- och massateknik. Håkan Envall är vd och riktigt glad över utnämningen.

– Vi har växt på alla våra områden eftersom vi möter kundernas behov så väl, även de framtida. Inte minst inom digitalisering. Vi lyckas också erbjuda saker på nya sätt, till exempel via webben, förklarar Håkan Enwall.

På utbildningssidan växer efterfrågan på skräddarsydda branschutbildningar som enkelt kan återupprepas och alltid finns tillgängliga för företagen. Utbildningen ”Från Massa till Papper” är ett bra exempel.

Lyhördhet för framgång

Ett annat viktigt ben för The Packaging Greenhouse är mätinstrument. Även där jobbar de starkt med digitalisering och har ihop med sina kunder utvecklat innovativ teknik med stor potential.

– Ett nära samarbete med kunderna där man lyssnar in väl, är ett gott tips! Ett bra lagarbete internt gör inte saken sämre och Gasellutnämningen är ett slags erkännande för vårt team.

Ett av kriterierna för att bli Gasell är att företaget ska uppvisa gott entreprenörskap.

– Entreprenörskapet är lite underskattat i Sverige, så det är bra det framhålls. Det är ju det som skapar jobb, menar Håkan Envall.