Tekniska utbildningar som leder till jobb

Är du på jakt efter en utbildning som leder direkt till jobb? Passa på att ansöka. Ansökningstiden till de tekniska utbildningarna på Karlstads Teknikcenter är öppen till den 17 maj.

På Karlstads Teknikcenter finns tekniska YH-utbildningar på hög nivå för dig som har gått gymnasiet. De motsvarar en högskoleutbildning, men är nischade direkt mot ett yrke och genomförs på kortare tid. Studierna passar för dig som kommer direkt från gymnasiet likväl för dig som vill byta yrkeskarriär senare i livet.

– Med en yrkeshögskoleutbildning i ryggsäcken blir du attraktiv på arbetsmarknaden och får en utbildning som verkligen behövs. Den värmländska industrin behöver dig, säger Louise Torevik, processledare på Teknikcollege Värmland.

Medlemsföretag formar utbildningarna

Paper Province och flera av våra medlemsföretag är med och utformar utbildningarna på Karlstads Teknikcenter för att de ska matcha direkt för de olika yrkesrollerna. Som student blir du därför mycket attraktiv för företagen och cirka nio av tio får jobb direkt efter examen.

På de tvååriga utbildningarna Anläggningskontruktör och Processteknik sitter till exempel Valmet, StoraEnso Skoghalls Bruk, Sweco, Cowi, Afry och Rejlers med i ledningsgruppen.

Certifierat av Teknikcollege

Karlstads Teknikcenter är certifierat av Teknikcollege, ett samarbete som skapats av Industrirådet och där Paper Province är en av parterna. Teknikcollege finns för att hjälpa företag och studenter att kvalitetssäkra de tekniska utbildningarna och se till att de är särskilt väl anpassade för branschens framtida behov. Elva värmländska skolor (både gymnasieskolor och vuxenutbildningar) har i dagsläget kvalitetsstämpeln Teknikcollege.

Läs mer här

Läs mer om Teknikcollege HÄR.

Läs mer och ansök till utbildningarna på Karlstads Teknikcenter HÄR.