Svenska Argynnis Group förvärvar franska Solaronics

Solaronics är ett globalt ledande bolag inom gasdriven infraröd torkning i kombination med luft-teknik. Produkterna används inom flera olika industrier och Solaronics har utvecklat IR-teknologi under mer än 50 år. I och med förvärvet kan nu Argynnis Group erbjuda ett komplett utbud av produkter och tjänster för bland annat pappers- och kartongindustrin.

– I och med att många stora pappers- och kartongbruk runt om i världen har god tillgång på gas är vi glada över att äntligen kunna komplettera vårt utbud med produkter inom gas-IR. Våra kunder får nu tillgång till beröringsfri torkning baserad på IR-värme – oavsett energislag, säger Leif Gustavsson vice vd på Argynnis Group AB.

Paper Province medlemsföretag Ircon är i dag ett av världens ledande företag inom beröringsfri torkning baserad på elektrisk IR-värme. Tekniken bidrar till både ökad kapacitet och förbättrad kvalitet på kundernas produkter. I och med förvärvet bildar Argynnis Group en ny affärsenhet som jobbar med industriell uppvärmning och torkning, där nu både Ircon och Solaronics ingår.

– Det här är ett förvärv som känns mycket logisk och stämmer väl in i vår förvärvsstrategi. Vi har sedan tidigare verksamheter i Frankrike och våra erfarenheter av att arbeta med franska bolag är mycket bra, säger Jan Bardell, koncernchef, Argynnis Group.