Storslagen kväll när jubileet firades

Vilket firande det blev! I fredags fylldes Karlstad CCC av närmare 200 festdeltagare som gratulerade, sjöng och gladdes med oss på Paper Province. Vi vill tacka er alla; medlemsföretag, näringslivsrepresentanter, myndigheter, regionen, kommunerna och anhöriga.

20-årsfirandet inleddes med festligt mingel och nätverkande. För lika mycket som deltagarna var där för att fira Paper Province var det ett tillfälle för aktörer inom skogsindustri, bioekonomi och övrigt näringsliv att träffas. Sorlet steg i de luftiga lokalerna på Karlstad CCC innan middagsborden fylldes av festklädda gäster.

Sune Nilsson mottog en bukett och ett stort tack för sitt outtröttliga driv vid grundandet av Paper Province.

Liveintervjuer i publiken

Kvällens konferencierer Maria Hollander, vd på Paper Province, och komikern Malte Hallqvist bjöd gästerna på en fartig resa från dåtid till nutid, varvat med musikunderhållning av Söt Likör, allsång och liveintervjuer i publiken.

– Vi har en person att tacka för att vi är här, och det är Sune Nilsson. Om inte han hade drivit på, klurat på finansiering och ritat den berömda kaoskartan hade inte Paper Province funnits, säger Maria Hollander innan Sune bjöds upp på scenen.

Det blev också samtal med flera andra nyckelpersoner som varit viktiga för klustrets utveckling, som före detta regionrådet Catarina Segersten Larsson, tidigare klusterledaren Mats Williams, Karlstad Kommuns näringslivsstrateg Marianne Andersson och klustrets före detta ordförande Anders Björn från Valmet.

Paper Province Award

Kvällens pampigaste inslag var utnämningen av Paper Province Award, som i år gick till professor Lars Järnström från Karlstads Universitet. Han mottog en check på 25 000 kronor, diplom, guldstatyett, ära och applåder för sina livslånga insatser inom utvecklingen av skogsbaserad bioekonomi inom Paper Province medlemsområde.

Professor Lars Järnström tar emot Paper Province Award av Anna Jonhed och Maria Hollander.

Kvällen fortsatte sedan i dansens tecken när rockbandet Sound of Status äntrade scenen. Och när kvällen övergick i natt blir vår ödmjuka reflektion – låt oss fortsätta med samma härliga driv under de kommande tio åren till nästa jubileum!

Bandet Sound of Status rockade loss efter middagen.

Regionråd Stina Höök (M) och hennes kollegor på Region Värmland hade med sig en uppskattad present som, likt Paper Province, kan växa sig ännu starkare under de kommande tio åren.

Härliga samtal förgyllde kvällen.

Ett välfyllt KCCC mötte festdeltagarna.

Representanter från kranskommunerna och näringslivet språkade friskt under middagen.

Kvällen konferencier, Malte Hallqvist, med bland andra Lena Huldén och Maria Hollander.

Mats Williams och Marianne Andersson samtalar vid bordet.