Stora Ensos nya fabrik för korslimmat trä intresserade politiker

Intresset för Stora Ensos nya produktionslinje för korslimmat trä på Gruvöns bruk i Värmland är stort från många håll. Igår hade företaget besök av de värmländska riksdagspolitikerna Lars-Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist samt Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums och Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums.

Besökarna fick en presentation av företagets verksamhet och en inblick i möjligheterna som investeringen innebär i form av nya hållbara träprodukter och arbetstillfällen. De fick även en rundvandring på sågverket av platschefen Pär Larsson och produktionschefen Kristina Lövgren.

– Vi är tacksamma för och uppskattar det goda samarbetet vi har med Grums kommun. Denna investering är väldigt stor, positiv och betydelsefull för många aktörer”, säger Pär Larsson.

På bilden: Fr v Kristina Lövgren, produktionschef Gruvöns sågverk, Mikael Dahlqvist (S), riksdagspolitiker, Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums, Pär Larsson, platschef, Gruvöns sågverk, Lars-Mejern Larsson (S), riksdagspolitiker och Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums. Foto: Stora Enso