Stora Ensos ekopaviljong lever vidare som tennislokal efter skid-VM

Paper Province medlemsföretag Stora Enso har bidragit med en rad förnybara och hållbara produkter till skid-VM i Seefeld.

Företaget har bland annat levererat träprodukter till en ekopaviljong, som under skid-VM använts som utställningslokal. Där har Stora Enso visat upp produkter och berättat för besökarna om de möjligheter vi alla har att välja förnybara produkter istället för fossila produkter i vår vardag.

Träbyggnaden har mycket synligt trä som exempelvis CLT (korslimmat trä) och LVL (laminerat fanervirke) som är två av Stora Ensos träprodukter, som kan ersätta stål respektive betong. Dessutom används digitala sensorer i och på byggnaden som mäter och samlar värdefull data om träprodukterna och inomhusklimatet. Efter skid-VM kommer ekopaviljongen att leva vidare och användas av den lokala tennisklubben i Seefeld.

Stora Enso har också tillhandahållit bland annat kartong till förpackningar och muggar, bestick i biokomposit, papper till mediacentret och biljetter samt trä till byggnader och podier. Dessutom har Stora Enso tillsammans med Swarovski Kristallwelten tagit fram ett hederspris som kombinerar trä och kristall, som pristagarna fått ta emot tillsamman med sin medalj.