Stora Enso lanserar förpackningar utan plastbarriär

Stora Enso utökar sitt utbud av förnybara produkter med två nya förpackningslösningar.  Med miljövänliga barriärer som ersätter plast, som tidigare skyddat förpackningens insida, är de lämpade för bägare och livsmedelsförpackningar.

Aqua™ och Aqua+™ by Stora Enso är det senaste tillskottet i Stora Ensos klimatsmartare utbud av förpackningar. Med nya barriärlösningar möter de marknadens krav på miljövänliga, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

Aqua är fettbeständigt och Aqua+ är både vätske- och fettbeständigt för att garantera att förpackningarna fungerar optimalt och skyddar maten i olika användningsområden.

– De nya barriärerna riktar sig till återförsäljare och varumärkesägare som vill förbättra återvinningsbarheten för sina förpackningar och tillgodose miljömedvetna konsumenters önskemål. Materialen lämpar sig för pappersmuggar och förpackningar för glass, snabbmat samt frysta och torra livsmedel, säger Ebba Mannheimer, Head of Business, New Barrier Solutions, Division Packaging Materials, i ett pressmeddelande.