Stora Enso lanserar digital handelsplats

En digital affärsplattform som underlättar klimatsmarta förpackningsaffärer. Ja, det finns faktiskt. Stora Enso har lanserat den digitala handelsplatsen Box Inc. Tack vare den kan hela köpprocessen genomföras online och det blir lättare för kunden att göra klimatsmarta val.

Stora Enso introducerar Box Inc, en digital B2B handelsplats för wellpappförpackningar tillverkade av förnybara material. Box Inc är en ny affärsplattform utformad för att hjälpa företag att enkelt hitta förpackningsleverantörer online. Samtidigt ges leverantörer möjlighet att nå ut till nya kunder utan att behöva etablera en egen digital närvaro.

Digitaliserad köppprocess

– Box Inc digitaliserar den traditionella köpprocessen genom att köpare och säljare av förpackningar kan genomföra hela inköpsprocessen online. I en tid när kunder i allt högre utsträckning förväntar sig digital bekvämlighet, erbjuder vi en smart lösning som reducerar den tid och arbetsinsats som krävs för att hitta det bästa erbjudandet, säger Mikael Fristedt Westre, chef för Box Inc.

Än så länge i Tyskland

Box Inc har lanserats i Tyskland, Europas största marknad för wellpappförpackningar, med planer på att expandera till andra marknader i Europa.

Box Inc gör det lättare för varumärkesägare och företag att köpa förpackningar som är miljövänliga, förnybara, plastfria och återvinningsbara. Inga avgifter tillkommer vid köp av förpackningar. Intäkterna genereras genom att leverantörer betalar en avgift baserad på faktiska beställningar.

Stora Enso ägare

Box Inc är helägt av Stora Enso men fungerar som en egen juridisk enhet och ett separat varumärke.

– Med Box Inc utnyttjar vi Stora Ensos starka marknadsposition och kunskap om wellpappbranschen. Som ett företag i digital framkant inom vår bransch, ser vi Box Inc som ett utmärkt exempel på en lösning som tillför mervärde för både leverantörer och kunder, säger David Ekberg, chef för Stora Ensos division Packaging Solutions.