Rak väg mot ljus framtid för WermKon

WermKon är ett konsultgäng som ogillar krångel. Att jobba med dem ska vara smidigt och tryggt. Kanske är det därför som utvecklingen gått spikrakt framåt – från två till tjugo anställda på knappt fyra år. Och fler ska de bli.

Det som för bara några år sedan började med en hemvändares dröm om att starta eget, har växt med raketfart. Konsultbolaget WermKon, inriktade på projektledning med fokus på hälsa, arbetsmiljö och säkerhet, har idag 20 anställda och stora uppdrag hos bland annat BillerudKorsnäs Gruvöns bruk, Stora Enso Sågverket Gruvön, NCC och Trafikverket. Och det står inte still på något sätt. Det finns planer på att öppna nya kontor och anställa fler.

– Efterfrågan är stor. Både kunder och personal knackar på dörren och vill jobba med oss, så det har varit lätt att växa, berättar Lena Jonsson, ägare och vd.

WermKon på uppdrag vid byggandet av nya kartongmaskinen i Grums

Skärpt fokus gav resultat

Lena har lång erfarenhet inom projekt- och montageledning. Det var också inom det området som företaget började 2015, när hon flyttade hem till Karlstad efter flera år i Göteborg. Uppdragen kom in direkt tack vare hennes stora kontaktnät inom industri och anläggning. Redan under första året kunde hon börja anställa personal.

Men det riktigt stora klivet kom 2018 när verksamheten hittade sin nisch inom säkerhet och arbetsmiljö.

– Då hände allt på en gång, beskriver Lena.

Smidig etablering i Värmland

Att starta företag i Värmland är ett smart val enligt Lena. Bland annat för att flera av de stora kunderna finns runt knuten och det är lätt att resa både inrikes och utomlands.

– Vi har också haft lätt att hitta rätt kompetens lokalt, främst genom kontakter och rekommendationer.

Ungefär hälften av de anställda är kvinnor och det har fallit sig naturligt att skapa ett jämlikt team. Annat som står högt på Lenas kravlista för firman är kvalitet och hållbarhet. I skrivande stund genomgår de ISO-certifieringar och hållbarhetsrevisioner för att få kvitto på att de lever som de lär.

Trygg in, trygg ut
– Det ska vara smidigt att jobba med oss och en trygghet att ha med oss i teamet, vad som än ska byggas. Målet är att alla på arbetsplatsen ska vara i lika gott skick när de går hem från jobbet som när de kom dit. Hel och ren och rätt hopskruvad. Det är viktigast av allt.

Läs mer om WermKon på medlemssidan > och WermKons hemsida >

Image

Annica Åman

Kommunikationsansvarig

+46 (0)70-250 94 43

annica.aman@paperprovince.com