Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Valmets Tissue Technology Award ges till universitetsstuderande, forskare eller doktorander som bidrar med innovativa idéer som möjliggör en hållbar process kopplad till mjukpapperstillverkning (tissue). Prissumman på 25 000 dollar delas ut i form av ett stipendium för att vidareutveckla en lovande idé, eller som en belöning för ett färdigt arbete med framgångsrikt resultat.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2012 och nästa vinnare presenteras i maj 2018, i samband med Valmets globala mjukpapperskonferens i Karlstad.

Ansök senast 1 november

Ansök genom att skicka din avhandling till Valmet senast 1 november 2017. Berätta hur du anser att pappersbranschen kan minska sin miljöpåverkan. Till exempel hur det går att utveckla användningen av energi, vatten, fiber och kemikalier, minska utsläpp, eller förbättra avfallshantering. Du kan bli belönad.

Läs mer om vilka kriterier som gäller och hur du ansöker på: www.valmet.com/tissue/tissue-technology-award

Kontakt:
 Allan Grimm, Manager Global Technology, Tissue 
E-post: allan.grimm@valmet.com
 Telefon: +46 54 17 11 42