Södra blir ny delägare i Happie Camp

15 juni stod det klart att Södra investerar tre miljoner kronor, i en emission på totalt sex miljoner kronor, och blir delägare i Happie Nation. Det innebär att Happie Nation kan satsa på att utveckla sitt varumärke Happie Camp som erbjuder naturnära boenden, på undangömda platser i naturen.

Happie Nation är medlemmar i Paper Province och kan i dag meddela att Södra Ädla går in som delägare i den växande verksamheten. Investeringen innebär att varumärket Happie Camp kan skapa ännu mer värde av skogen.

– Genom Happie Camp vill vi hjälpa skogsägare att förädla natursköna platser med syfte att generera nya intäkter från skogens sociala värden som ett komplement till det traditionella skogsbruket, säger Staffan Svantesson, vd och grundare för Happie Nation.

– Med denna investering attraherar vi ny innovation till skogsgården och skapar fler affärsmöjligheter för Södras 52 000 medlemmar, säger Erik Bengtson, investment manager för Södra Ädla.

Södras nya riskkapitalverksamhet, Södra Ädla, lanserades i maj månad. Dotterbolaget ska under kommande år investera 200 miljoner kronor i innovativa bolag, vars affärsidéer direkt stödjer skogsgårdens utveckling och lönsamhet samt ger möjlighet till ett mer mångfacetterat familjeskogsbruk.

Nu är det första bolaget hittat.

Happie Camp erbjuder naturnära boenden, på undangömda platser i naturen.

Expansion av Happie Camp väntar

Happie Nations koncept Happie Camp arrenderar outnyttjad skogsmark av skogsägare och etablerar mindre boenden som sedan hyrs ut till naturintresserade gäster.

Happie Camp lanserades 2019 och har i dag en välutvecklad onlinebaserad bokningsplattform, där kunder enkelt kan boka natur- och skogsnära boenden och tilläggstjänster. Den nya finansieringen ska stödja bolagets vidare kommersialisering, där nästa steg är etablering i södra Sverige – i dialog med Södras skogsägande medlemmar.

– Med Södra Ädla som partner får vi tillgång till gedigen kunskap och erfarenhet om skogsbruk i kombination med ett genuint nätverk av passionerade skogsägare. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för goda affärer och en snabb och effektiv uppskalning av Happie Camp, säger Staffan.

Familjeskogsbruket stärks med naturturism

Investeringen ger Södras medlemmar möjligheten att öka värdet av sina natursköna skogspärlor och komplettera sin skogsgård med naturturism.

– Investeringen innebär att vi kan göra det vi vill göra under två års tid och ta in mer pengar i lugn och ro parallellt. Nu ska vi fokusera på uppskalningsplanen, börja med franchisearbete och utveckla vår digitala plattform. Vi hade inte kunnat ha bättre förutsättningar än vi har nu, säger Staffan Svantesson och fortsätter:

– Nu ska folk ut i skogen och skogsägarna ska få betalt!

Drönarbild över Happie Camp i Arvika

 

Drönarbild över Happie Camp i Arvika