Så tycker medlemmarna – undersökningen börjar bli klar

Under våren har Paper Province 115 medlemsföretag fått chans att tycka till om klustrets nuläge och framtid. Här får du en liten uppdatering kring vad vi kommit fram till så här långt i arbetet. 

Just nu befinner sig föreningen Paper Province i ett strategiarbete där vi tittar på vilken riktning vi ska utvecklas i för framtiden. Medlemsundersökningen är en viktig del i det arbetet.

Vad tycker medlemmarna?

– Det vi kan se är att våra medlemmar är nöjda. Särskilt nöjda är de företag som deltagit i samarbeten av något slag. Likaså de som varit medlemmar över en längre tid. Det ser vi som ett tecken på att ett långt medlemskap hunnit ge mer frukt – ju längre du har varit medlem desto större chans att du ingått i något samarbete med oss eller ett annat medlemsföretag, säger Sandra Sundbäck, vd Paper Province.

Nätverkande, omställning och kompetens är också viktigt för medlemmarna. Majoriteten som svarade på enkäten anger att de är medlemmar för att nätverka och få tillgång till mötesplatser. Men även synlighet, omställning och jämställdhetsarbete får ett högt värde. De större medlemsföretagen lyfter också att hjälp i arbetet med att hitta framtidens kompetens är viktigt.

Vad vill medlemmarna att vi ska fokusera på framåt?

Det är ett regionalt kluster med fokus på företagen man vill se. Klustret ska fortsätta sträva efter hållbar skoglig bioekonomi, cirkulära affärer, innovationsstöd och kompetensförsörjning, anser majoriteten av medlemmarna. 

– Det betyder att fortsätta i ungefär samma anda som vi gör nu. Vi ser att vi kan bli ännu bättre på att knyta medlemmarna nära oss, ha en tätare dialog. Lära känna er ännu bättre för att möta era behov, utmaningar och möjligheter nu och i framtiden, säger Sandra Sundbäck.

 Kika gärna in i vår kalender och sätt av tid för de event som intresserar just dig.