Roofac är ny medlem i Paper Province

Nu välkomnar vi Roofac till klustret. Det är företaget som kommer åt där andra har svårt att nå. Istället för att lägga stora summor på montering av byggställningar eller hyra av kranar kommer Roofac åt med rep, det gör dem till ett kostnads- och tidseffektivt alternativ. 
Roofac startade 2010 av vd:n Stefan Bäckström.
– Han är en gammal klättrare och kände att det här kan jag ju jobba med och så startade han Roofac, höghöjdsarbeten i rep, berättar Malin Eide, verksamhetsansvarig.
Idag består företaget av tre heltidsanställda, varav en är klättrare, Zsolt Czikkely. Verksamheten som tidigare höll till på Hammarö ligger sedan 2014 på Örsholmen i Karlstad.
– Vi håller på med inspektioner, montage, besiktningar och underhåll. Allt på svåråtkomliga platser. Det behöver inte bara vara på höjden utan även 300 meter ner i marken, berättar Per Wendel, säljare på Roofac.
De främsta kunderna finns i fastighets-, industri- och byggbranschen.
– Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ta bort sot i pannor, inspektera skorstenar och cykloner eller att installera fasta fallskyddssystem, förklarar Malin Eide.
Roofacs tekniker har en bred utbildning och kunskaper i att utföra arbeten med hjälp av rep och klätterteknik. Alla som arbetar med Rope Access, höghöjdsarbete, har genomgått branschorganisationens IRATAs utbildningssystem.

SPARAHUNDRATUSENTALS KRONOR

Det faktum att Roofac arbetar med rep gör att de inte behöver några stora byggställningar eller liftar för att komma åt att utföra sitt arbete.
– Vi kan på ett snabbare och kostnadseffektivare sätt nå svåråtkomliga områden, säger Malin.
– Tiden som det tar att bygga upp ställningar försvinner med oss, fyller Per i.
Lika så gör kostnaden som många gånger kan handla om 100 000-tals kronor.
– När en kund skulle montera en skylt skulle det kosta omkring 300 000 kronor enbart för att få upp ställningen. Kostnaden med oss kom inte ens upp i de summorna när skylten var på plats, berättar Malin.

NYTTA TILL ANDRA MEDLEMMAR

Som ny medlem i Paper Province hoppas Roofac på ett utbyte och möjlighet till nya kontakter.
– Vi ser att det finns många som vi kan jobba ihop med som är medlemmar. Vi tror att många i industrin kan ha nytta av vad vi erbjuder.
De ser nu fram emot att ta del av Paper Province olika mötesplatser.

_DSC9390

ARBETSOMRÅDEN


Industriell klättring:

Ytbehandling och målning av betong och metallstrukturer, såsom broar, master och torn. Inspektioner av strukturer, pannor, skorstenar, cykloner. Oförstörande provning och sanering.
Höghöjdsarbeten på vindkraftverk: Reparationer av vingar, inspektioner av vingar och avisning.

Rope Access och fastighetsunderhåll:
 fönsterputsning, fasadarbeten, rengöring av häng- och takrännor, snöröjning, tätskiktsbehandlingar, snickeriarbeten, plåtslageri, uppsättning av reklam och skyltmontage, snörasskydd, bryggor, skyddsräcken och takrengöring.

FÖR MER INFORMATION

Kontakt: 010-410 44 50
info@roofac.se
Adress: Östanvindsgatan 5
652 21 Karlstad
http://www.roofac.se/