Reologikonferens på KAU

Mellan den 19 och 20 augusti arrangerades Nordic Rheology conferens på Karlstads universitet. Paper Province var med som huvudsponsor. Ett 60-tal deltagare från olika länder kom för att delta. 
Nordic Rheology Society arrangerar årligen en reologimässa runt om i norden. I år kom inte bara turen till Sverige utan även till Karlstad och Karlstads universitet.
Det är en mässa som engagerar och enar intresserade av reologi  – vetenskapen om deformationen och flödet av materia. Reologi omfattar alltså varje studie av materialegenskaper. I norden har reologiska mätningar blivit standardtekniker i både industri- och akademisk forskning. Det gör Nordic Rheology Society till en gemensam mötesplats för ingenjörer , fysiker , kemister och biologer som deltar i reologi inom industrin och den akademiska världen.
Att det blev just Karlstad som fick äran att arrangera Nordic Rheology conferens i år var en stor ära. Närmare ett 60-tal deltog under de två dagarna som var fyllda med intressanta föredrag inom området.
Reologikonferens KAU 4 webb 2
Läs mer om konferensen här…

Reologikonferens KAU 1 web2
 
Reologikonferens KAU 6 webb 2