Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Den ökade orderingången innebär att Projektengagemangs verksamhet i Chennai fortsätter att växa. Totalt kommer det att göras plats för ytterligare drygt 20 medarbetare.

– För de kompetenser vi har ser vi en betydligt större efterfrågan i Indien, men även i stora delar av Mellanöstern. För att kunna möta det ökade behovet kommer vi därför att ytterligare stärka upp vår kapacitet i Chennai. Vi arbetar dessutom med att öka samverkan mellan våra indiska och svenska verksamheter, säger Hans Paulsson, Affärsområdeschef Industri & Energi, i ett pressmeddelande.

Projektengagemang grundades 2006 och finns på fler än trettio orter runtom i Sverige. Koncernen består av mer än 1 000 medarbetare och erbjuder tjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning.

I Indien ligger kontoret på östkusten, i staden Chennai. På plats arbetar drygt 40 ingenjörer med multidisciplinära tjänster inom projektledning, maskin- och anläggningskonstruktion, beräkning, energi och infrastruktur.