Valmet håller konferens för världens papperstillverkare och Prins Carl-Philip delar ut pris

Den 17 maj arrangerar Valmet Tissue Making Conferens på Karlstad CCC – ett världsevent somm engagerar besökare från ett 30-tal länder. Dagen till ära kommer, HKH, Prins Carl-Philip att dela ut Valmets Tissue Technology Award. Under sin vistelse passar han även på att besöka Valmet.

Valmets Tissue Making Conferens är en tradition i pappersbranschen. I år hålls den mellan den 17 – 18 maj på Karlstad CCC. Under två dagar samlas omkring 150 ägare, företagsledare och andra befattningshavare från ledande mjukpappersföretag från ett 30-tal olika länder. De kommer att få lära sig mer om digitalisering, framtid och e-handel påverkar framtidens sätt att bedriva verksamhet. På talarlistan finns bland annat Nancy Rademaker, digitaliseringsexpert från nexxworks och Emanuele Bianchi från Amazon.com. Emanuele kommer att prata om e-handelns möjligheter med fokus på webbkonsumenternas beteende, krav och förväntningar. En global trend just nu är att allt fler konsumenter väljer att köpa sina mjukpappersprodukter, som toa- och hushållspapper, på nätet.
– Vi vill väcka idéer hos papperstillverkarna om hur de kan integrera det digitala i sin verksamhet och framgångsrikt surfa på den växande e-handelsvågen, säger Anders Björn, verksamhetschef på Valmet.
De här dagarna kommer också handla om framtidens teknik i form av industriellt internet och lösningar som gör pappersbranschen miljövänligare. Det blir ett holistiskt perspektiv på digitalisering och papperstillverkning.

HKH Prins Carl-Philip prisutdelare
För tredje gången delar Valmet ut Tissue Technology Award till en forskare eller universitetsstudent som bidragit med en idé eller lösning som bidrar till hållbara papperstillverkningsprocesser. Prissumman är på 25 000 dollar och pristagaren offentliggörs på Valmet Tissue Making Conference i Karlstad den 17 maj. HKH Prins Carl-Philip delar ut priset.

Prinsen kommer under sitt besök i Karlstad även besöka Valmet och delta vid en middag hos Landshövdingen, där även Paper Province kommer att delta.