Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Vid Gruvöns bruk byggs nu en ny kartongmaskin, som blir den största och mest moderna i sitt slag. Produktion av förnyelsebar förpackningskartong inleds under början av 2019.

Tidigare fabrikschef i Frövi

BillerudKorsnäs meddelar att Peter Lindgren utsetts till ny fabrikschef i Gruvön. Peter sägs ha bred kompetens och gedigen erfarenhet från pappersindustrin, bland annat från att ha arbetat många år på Stora Enso, Munksjö och Metsä Tissue. Han kommer senast från rollen som fabrikschef för BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Frövi/Rockhammar.

Tillbaks till Värmland

– Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare. Jag är också glad över möjligheten att komma tillbaka till pappersindustrin i Värmland där jag arbetade mellan åren 1996 och 2001, säger Peter Lindgren.

Peter Lindgren tillträder vid Gruvön senast den 15 maj 2018.

/Robert Rundberget