Välkommen med på Paper Province-resan

Studerar du på KTH och vill träffa arbetsgivare som är intresserade av just dig? Då ska du följa med oss till Värmland. Den 4 april fyller vi en buss och beger oss av på en heldagstur för att besöka flera företag.

Vi börjar morgonen tidigt med att samlas vid bussen som tar oss fram och tillbaka till Värmland för en dag.

Under dagen besöker vi Nordic Paper i Bäckhammar. De tillverkar oblekt massa och ett av världens starkaste kraftpapper, iamKraft®. Det använder kunder för att tillverka olika typer av säckar till exempel papperskassar i livsmedelsbutiker, sopsäckar och cementsäckar, dessutom tillverkas papper till kompostsäckar som finns i de flesta hushåll idag. På bruket arbetar ca 260 anställda. Bland dessa finns mängder av olika yrkesroller, varav du kommer att få träffa några som ger dig en inblick i arbetet som ingenjör.

Vi besöker även Sveriges forskningsinstitut, RISE, test- och utvecklingsmiljö LignoCity som ligger granne med bruket. Dit välkomnas företag och idébärare som vill utforska möjligheterna med lignin. Det är ett råmaterial från skogen och en viktig resurs i utvecklingen av framtidens hållbara lösningar.

Vi besöker också Stora Enso i Skoghall. Även här får du se dig om och höra om jobbet som ingenjör. Bruket står imponerande nog bakom var sjätte vätskeförpackning i världen. Med det sagt är det en modern produktion av kartong i världsklass som du kommer att få besöka.

Dagen avslutar vi på Nöjesfabriken där vi möter upp studenterna från de två andra skolorna samt representanter från samtliga företag som varit med under dagen. Det innebär inte bara att du kommer få möjlighet att prata mer med dem du redan besökt, utan du får också möjlighet att prata med fler företag. Vi ser dessutom till att äta gott och att ha det riktigt trevligt ihop. Vårt mål är att du, när du kliver på bussen för att åka hem igen, ska vara nöjd och fylld av inspiration. Du ska ha med dig nya insikter, kontakter och en bra känsla för vad skoglig bioekonomi är och vad Värmland kan erbjuda dig. Det blir en lång dag, men också en dag värd att minas.

Som student på Karlstads universitet anmäler du dig här nedan, anmälan är öppen till 29 april. Det går dock bra att anmäla sig till en reservplats via länken nedan.

Har du anmält dig men får förhinder är det viktigt att du avanmäler dig senast den 2 april! Vid oanmält uteblivande på avresedagen kommer du att faktureras 300 kr. 

När: Tisdag 4 april. Samling kl.06.45 (avresa 07.00)

Vart: Hämtas och lämnas vid KTH, mer exakt info kommer snart.

Anmäl dig här!