Välkommen med på Paper Province-resan

Studerar du på Karlstads universitet och vill träffa arbetsgivare som är intresserade av just dig? Då ska du följa med oss till Värmland. Den 4 april fyller vi en buss och beger oss av på en heldagstur för att besöka flera företag.

Valmets pilotmaskin i Karlstad. Valmet är en globalt ledande utvecklare och leverantör av processer, teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Av de ca 17 500 anställda över värden finns ungefär 850 i Värmland på Valmets enheter i Karlstad, Kil och Hagfors. Här finns en stor bredd av arbetsområden perfekta för ingenjörer.

Bussen tar oss även till Rottneros i Sunne och deras två verksamheter. Rottneros Bruk producerar extremt ren massa som är idealisk för tillverkning av livsmedelsförpackningar och vätskekartong. En kombination av hög massakvalitet, kompetens och innovation sådde fröet till den andra av Rottneros verksamheter på orten – Rottneros Packaging. Nu är de en marknadsledande tillverkare inom formpressad fiber i Europa, för både varm och kall mat – och fortsätter att expandera.

Vi besöker också Billerud Gruvöns bruk i Grums. Där finns världens modernaste kartongmaskin, KM7, som stod färdig sommaren 2019. Vi har också två pappersmaskiner. På bruket produceras bland annat fluting, formbart papper, säckpapper, liner och vätskekartong. Vi har drygt 900 anställda och är en av Värmlands största arbetsgivare med många olika ingenjörsroller.

Dagen avslutas på Nöjesfabriken där vi möter upp studenterna från de två andra bussar samt representanter från samtliga företag som varit med under dagen. Det innebär inte bara att du kommer få möjlighet att prata mer med dem du redan besökt, utan du får också möjlighet att prata med fler företag. Vi ser dessutom till att äta gott och att ha det riktigt trevligt ihop. Vårt mål är att du, när du kliver på bussen för att åka hem igen, ska vara nöjd och fylld av inspiration. Du ska ha med dig nya insikter, kontakter och en bra känsla för vad skoglig bioekonomi är och vad Värmland kan erbjuda dig. Det blir en lång dag, men också en dag värd att minas.

OBS! I och med ett stort intresse bland studenter kommer två bussar att avgå från Karlstads universitet. Besöken under dagen är i stort sett de samma med ett undantag. Buss 1 besöker Rottneros, buss 2 besöker istället Billerud Gruvöns bruk. Reseschemat ser även olika ut. Vilken buss du tillhör framgår i mejlutskick efter sista anmälningsdag.

Som student på Karlstads universitet anmäler du dig här nedan. Anmälan är öppen till 29 april. Efter det går det bra att anmäla sig till en reservplats via länken nedan.

När: Tisdag 4 april

Buss 1: Samling 07.30 (avgång kl. 07.45)
Buss 2: Samling 07.00 (avgång kl. 07.15)

Vart: Parkeringen bakom Aula Magna (nedanför den stora trappan vid hus 11).

Har du anmält dig men får förhinder är det viktigt att du avanmäler dig senast den 2 april! Vid oanmält uteblivande på avresedagen kommer du att faktureras 300 kr. 

Anmäl dig här!